Savjeti kako složiti krevet

Jedan od najčešćih kućanskih poslova je pospremanje kreveta, ali pri tome mnogi rade i neke greške pa smo odlučili za vas izdvojiti neka pravila kako složiti krevet

Savjeti kako složiti krevet

Volite li navečer leći u složen i uredan krevet, ili ste od onih koje neke baš i nije briga kakav je - važno je samo da se spava, a ne i kako složiti krevet. 
Pretpostavljajući da je većina od vas ipak iz prve skupine i da vam je bitno kakav krevet će vas dočekati kada dođete umorni s posla, za vas izdvajamo nekoliko savjeta kako složiti krevet da biste što slađe i mirnije utonuli u san.

Image
Iako namještanje kreveta nije matematika ni fizika i ovdje nećemo izmišljati mlaku vodu, ipak je razlika između neurednog izgleda kreveta i elegantno posloženog upravo u detaljima, a kako složiti krevet je mala slatka tajna koju ćemo vam otkriti.

Uvijek pazite da gornje plahte postavite uzorkom prema gore, jer okretanje uzorka na donju stranu (prema madracu) zapravo je najbolji način da istaknete print na plahti. 
Tako ćete kad preklopite vrh plahte preko popluna ili prekrivača, otkriti uzorak vaše gornje plahte.

Još jedna pogreška koju često napravimo je da preskočimo tzv. „bolničke kuteve“. Uglavnom svi mislimo da kako god uvučemo donju plahtu, ona će izgledati dobro, no i nije tako. Iako uvijek možemo kupiti one plahte s gumom koje samo rastegnemo i ne moramo razmišljati kako složiti krevet, ipak je  „bolnički“ način namještanja donjih plahti bolji i nije diljem svijeta klasik bez razloga. Tako posložen, cijeli krevet će izgledati zategnut  i elegantan.

Najveća pogreška je ako ne namjestimo krevet svako jutro, a one priče kako treba ostaviti nenamješten krevet kako bi se posteljina „prozračila“ su čisti mit. 
Podignite posteljinu s kreveta i stavite je negdje da se stvarno zrači, povremeno! No, inače, najbolje je složiti krevet svako jutro. S vremenom to će vam toliko ući u naviku da ćete  morati složiti posteljinu odmah ujutro, kako bi vam dan započeo kako treba.

Ono u čemu mnogi griješe kada se govori o tome kako složiti krevet je da ne glačamo plahte.

Glačanje plahti jeste naporno, no razlika koju vašem krevetu daju izglačane plahte nevjerojatna je. Neki materijali ne zahtijevaju glačanje, no ako imate pamučne (ili satenske) plahte ili posteljinu, svakako pronađite vremena za njihovo glačanja jer nakon ovih savjeta kako složiti krevet, utonut ćete u san daleko lakše i ljepše.