Savjeti kako se riješiti smrdljivog martina

Ako imate problema s ovim ne baš ugodnim bubama u nastavku izdvajamo za vas kako se riješiti smrdljivog martina

Savjeti kako se riješiti smrdljivog martina

Ako ste se već susreli sa situacijom da vam ugodnu večer pokvari zujanje smrdljivog martina, ili još gore, da ste slučajno osjetili njihov nepodnošljivi smrad onda će vas zanimati i ovi savjeti kako se riješiti smrdljivog martina

Smrdljivi martin obično čeka pred vratima i prozorima da ga "pustimo" unutra, ne bi li se uvukao u naše tople domove. S obzirom na to da se to najčešće događa upravo sada  kada se temperature brzo spuštaju, pronašli smo nekoliko savjeta za vas kako se riješiti smrdljivog martina.

Jedna od najboljih metoda kako se riješiti smrdljivog martina je upotreba češnjaka.
Ovaj prirodni  je vjerojatno najpoznatije “oružje“. Dva su načina kako ga upotrijebiti.

Ovaj način kako se riješiti smrdljivog martina ima slijedeći postupak: 
- češnje češnjaka ostavite na mjestima na kojima smrdljivi martini ulaze u vaš dom, ili napravite sprej kojim ćete poprskati pristup vašem domu, ali i eventualne rupe i pukotine kroz koje se mogu provući.

Za sprej su vam potrebne četiri žličice sitno narezanog češnjaka i dvije čaše vode. Smjesu stavite u bocu sa raspršivačem i krenite s upotrebom.

Sapun je još jedno sredstvo kako se riješiti smrdljivog martina.
Sapun je takozvani “ubojica smrdljivih martina im “razbija“ oklop i ostavlja ih dehidriranima.
Napravite slijedeće:
- u litru vode dodajte tri četvrtine šalice tekućeg sapuna, smjesu stavite u bocu sa sprejem i to je to. Ovo rješenje je brzo, jeftino i učinkovito.

Spomenimo i lak za kosu koji se svrstava u načine kako se riješiti smrdljivog martina, iako ih on sam po sebi, neće ubiti, no, paralizirat će ih, a kad su paralizirani lako ih ubacite u sapunicu ili u wc školjku (i obavezno pustite vodu).

Da bi lak za kosu bio učinkovit, usmjerite ga direktno u smrdljivog martina i pošpricajte iz što veće blizine.

I čili će smrdljive martine ubiti rekordnom brzinom.
Uzmite: 100g čili (ljutih) paprika. Usitnite ih i prelijte sa 1l vode i kuhajte 1h na laganoj vatri u poklopljenoj posudi. Ovako prokuhanu tekućinu ostavite tijekom 2 dana, a nakon toga procijedite. Za tretiranje 100ml dobivene tekućine i razrijedite sa 10l vode.

Za kraj i najjednostavnije rješenje - usisavač.
Usisavač je ponekad  najbolje rješenje kako se riješiti smrdljivog martina.