403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako omekšati suhe smokve

Savjeti kako omekšati suhe smokve
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Znate li kako omekšati suhe smokve? Ako i vi niste sigurni kako to napraviti evo nekoliko savjeta upravo o temi kako omekšati suhe smokve

Ponekad nemamo problema s konzumacijom, ali nekome su smokve pretvrde i dobro dođe savjet -kako omekšati suhe smokve. Važno je znati i  kako omekšati suhe smokve. Energetska vrijednost 100 g svježih smokava je oko 75 kcal One su pune minerala, vitamina i antioksidanata, a u hladnom i tamnom prostoru se mogu čuvati i više mjeseci. U zimskim su danima sladak i zdrav obrok. "Kalij i magnezij će pomoći pri regulaciji krvnog tlaka, kalcij jača kosti, vlakna poboljšavaju probavu."  Suhe smokve visoko su koncentriran izvor minerala, vitamina i antioksidanata, mogu se čuvati i do 6 mjeseci.  Iako je najjednostavnije suhe smokve samo oprati i jesti ih kao grickalice, uz malo truda mogu nastati prave delicije koje će očarati sve ukućane. Za potrebe nekih slastica potrebno ih je i omekšati pa se raspitajte kako omekšati suhe smokve. Mi ih otapamo u vodi, ili pak nekom alkoholu, koji - naravno - nećemo konzumirati. Primjerice, ako za doručak redovito jedete zobenu kašu, svakog jutra dodajte u nju dvije-tri smokve.  Pripremate li večeru za prijatelje i obitelj, smokve također mogu biti zvijezde večeri. Možete ih dodati u zelenu salatu sa sirom ili pak njih same ispuniti mozzarellom ili kozjim sirom, ovisno o tome želite li blaži ili slaniji okus. Svoju raskoš mogu pokazati i u desertu pa ih prije posluživanja možete umočiti u crveno vino na pola sata, a potom ih poslužiti uz sladoled. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx