Ponekad nemamo problema s konzumacijom, ali nekome su smokve pretvrde i dobro dođe savjet -kako omekšati suhe smokve.
Važno je znati i kako omekšati suhe smokve.
Energetska vrijednost 100 g svježih smokava je oko 75 kcal
One su pune minerala, vitamina i antioksidanata, a u hladnom i tamnom prostoru se mogu čuvati i više mjeseci. U zimskim su danima sladak i zdrav obrok. "Kalij i magnezij će pomoći pri regulaciji krvnog tlaka, kalcij jača kosti, vlakna poboljšavaju probavu."
Suhe smokve visoko su koncentriran izvor minerala, vitamina i antioksidanata, mogu se čuvati i do 6 mjeseci.
Iako je najjednostavnije suhe smokve samo oprati i jesti ih kao grickalice, uz malo truda mogu nastati prave delicije koje će očarati sve ukućane.
Za potrebe nekih slastica potrebno ih je i omekšati pa se raspitajte kako omekšati suhe smokve.
Mi ih otapamo u vodi, ili pak nekom alkoholu, koji - naravno - nećemo konzumirati.
Primjerice, ako za doručak redovito jedete zobenu kašu, svakog jutra dodajte u nju dvije-tri smokve.
Pripremate li večeru za prijatelje i obitelj, smokve također mogu biti zvijezde večeri. Možete ih dodati u zelenu salatu sa sirom ili pak njih same ispuniti mozzarellom ili kozjim sirom, ovisno o tome želite li blaži ili slaniji okus.
Svoju raskoš mogu pokazati i u desertu pa ih prije posluživanja možete umočiti u crveno vino na pola sata, a potom ih poslužiti uz sladoled. Dobar tek!
Znate li kako omekšati suhe smokve? Ako i vi niste sigurni kako to napraviti evo nekoliko savjeta upravo o temi kako omekšati suhe smokve