Savjeti kako olakšati rad od kuće

Kako olakšati rad od kuće ako imamo obitelj o kojoj treba brinuti 24 sata dnevno? Ovakva pitanja zahtijevaju mnogo složenije odgovore, a mi ćemo pokušati s nekoliko dobrih savjeta pomoći kad se nađete u ovakvoj situaciji.

Savjeti kako olakšati rad od kuće


Današnji svijet, a posebno onaj poslovni, iako pun nesigurnosti, prepun je i mogućnosti koje se otvaraju. Tako sve više poslova obavljamo od kuće pa je dobro na vrijeme se pripremiti i znati kako olakšati rad od kuće.

ImageRad od kuće, ili rad u pidžami, kako ga često nazivaju, ima svojih velikih prednosti, ali i velikih nedostataka. Rad od kuće neminovno uz sebe vezuje i kućne obveze, ako se na vrijeme ne ogradite od svega i naučite kako olakšati rad od kuće.


Evo nekoliko savjeta kako olakšati rad od kuće


Najvažnije u ovakvoj vrsti rada je da si zadate radno vrijeme i da se striktno držite toga.
Mnogi misle da samo zato što su doma mogu upaliti računalo u 9:00 i onda otići napraviti kavu, prigristi nešto, skuhati usput ručak, ili prebaciti par kanala na televiziji… 
Jedini način kako olakšati rad od kuće je da si postavite rokove i držite se rasporeda koji ćete napraviti. 

Odredite kada počinjete raditi i potrudite se da sve obavite prije toga i da krećete čiste glave, koncentrirani. 

Bolje završiti posao ranije, nego zbog sitnica koje vam skreću pažnju, raditi dulje od predviđenog. 

Stvorite su jutarnju rutinu koja će vam pomoći da se držite rasporeda. 

Ustanite kao inače kad još niste radili od kuće. Vježbajte, napravite doručak za sebe i ostale članove obitelji, a onda se obucite kao da idete na posao, (ok ne morate baš tako, ali nemojte sjediti u pidžami cijeli dan samo zato što možete. Postavite pravila za ukućane kojih se svi moraju pridržavati.

Odredite vrijeme kada ste na pauzi i iskoristite je u cijelosti za posao koji želite ili samo odmorite malo. Sami najbolje znate kad je vrijeme za pauzu za ručak, a svakako uzmite i koju minutu pauze da odmorite oči ili protegnete noge.

Odredite gdje će vam biti „ured“ i pridržavajte se toga. Ako ste bolesni, ne libite se da "uzmete bolovanje"
Baš kao što započnete radni dan pravilima koja ste odredili, tako ga i završite.
Stvorite naviku koja će vam olakšati privođenje posla kraju, a vašim online kolegama dati do znanja da se spremate za kraj radnog dana.

Svaki od ovih koraka je jedna stepenica koju morate prijeći i tako svladati pravila koja će vam pomoći kada više ne budete znali kako olakšati rad od kuće.