Savjeti kako odabrati okvir za sliku

Odabrati odgovarajući okvir za sliku nije lak zadatak. Njegova uloga je vrlo važna, osim što služi da zaštiti sliku pravilno odabran okvir za sliku je dodatno ističe

Savjeti kako odabrati okvir za sliku

Ako ste neodlučni pri odabiru okvira za sliku, ili niste zadovoljni postojećim, a s druge strane niste sigurni što bi bio bolji izbor, evo savjeta koji vam mogu olakšati izbor i pomoći kod toga kako odabrati okvir za sliku.

Eksperimentirajte, budite kreativni. Ako želite neku promjenu, ponekad je dovoljno da samo odaberete nove okvire za slike koje se u njemu nalaze. 

ImageEvo kako odabrati okvir za sliku 

Najveća pogreška pri odabiru okvira za sliku je traženje onog koji odgovara namještaju u kući ili pak onog koji će odgovarati drugim okvirima koje već imate u stanu. 
Pravilno odabrati okvir za sliku znači odabrati ga samo u odnosu na sliku.

Radovi na papiru zahtijevaju i staklo, a njihova namjena da sliku zaštiti od prljavštine i prašine. 

Pri odabiru okvira savjet koji morate slijediti je da pratite pravac kojem slika pripada. Dakle, ako ste kupili neku apstraktnu sliku neki jednostavan okvir za takvu sliku će biti pogodniji od masivnog pozlaćenog okvira.

Pazite da okvir ne ošteti djelo i da je moguće bez ikakvih tragova taj isti okvir i skinuti.

Još nešto u čemu nikako ne smijete pogriješiti je da okvir za sliku bude napadniji od samog djela pa da tako uzima i više pažnje od samog djela.

Nadamo se da će vam ovo biti od koristi kada se zapitate kako odabrati okvir za vašu sliku.