Savjeti kako očistiti pliš

Znate li kako očistiti pliš? Ako ne znate, a željeli biste spasiti odjeću od pliša, ovaj članak je upravo za vas

Savjeti kako očistiti pliš

Sigurno volite pliš, ali svi znamo kako je teško kada dođemo do pitanja kako očistiti pliš. Za vas ovdje otkrivamo nekoliko savjeta kako oživjeti svoj najdraži plišani komadić odjeće.

ImageProtekle zime nije postojao komad odjeće koji nije imati svoju plišanu inačicu; od čizmi, kaputa, odijela do suknji i modnih dodataka. Sada bismo te "plišane ljubimce" pospremili, ali potrebno ih je prije očistiti. Pitate se kako?

Evo savjeta kako očistiti pliš :

Svaki komad odjeće s unutarnje strane ima ušivenu etiketu na kojoj piše od kojeg se materijala sastoji i kakav oblik tretiranja se preporučuje, pa tako i pliš. 

Ako na deklaraciji piše da se odjeća može prati, najbolje je takve delikatne komade prati ručno u mlakoj vodi, kako biste izbjegli uništavanje odjeće. Blagi deterdženti za pranje pliša napravit će najmanje štete, ali nikako nemojte čvrsto stiskati ili trljati tkaninu. 

Zapamtite da ma koliko truda uložili u očuvanje svojih najdražih plišanih komada odjeće, ona je tu da se nosi i samim time i da se uništava te prlja s vremenom. Šteta je neizbježna, a ovratnik i rukavi na laktovima se od iznošenosti izližu, a ako se pliš zaprlja tekućinom koja ne ide dolje, jedino kemijska čistionica dolazi u obzir. 

Za najbolje rezultate zapamtite da sei pliš čisti "na suho". Da biste osvježili odjeću i izbjegli nabore, peglu na paru koristite tako da peglate s unutrašnje strane odjeće. Nikad ne koristite običnu peglu, a za male nabore jednostavno objesite komad odjeće na vješalicu u kupatilo puno pare.

Sada kada znate kako očistiti pliš to bi trebalo ići jednostavno.