Savjeti kako očistiti gljivice u tuš kabini

Glavu tuša pun kamenca potrebno je potopiti u vrećicu punu alkoholnog octa, a kako očistiti gljivice u tuš kabini?

Savjeti kako očistiti gljivice u tuš kabini

Pritisak vode i toplina tijekom tuširanja idealni su uvjeti u kojima bakterija iz glave tuša dolazi u zrak, a potom udisanjem i u pluća. Gljivice se hvataju i u tuš kabini i nezgodne su za očistiti.

Stoga je jako važno znati kako očistiti gljivice u tuš kabini.

Na pitanje kako se riješiti mikrobakterije i tuširanje ponovno učiniti opuštajućim ritualom, stručnjaci poručuju da ne treba poduzimati nikakve posebne korake, ali nužno je znati kako očistiti gljivice u tuš kabini.

Treba održavati higijenu u kupaonici te  glavu tuša redovito prati vodom i octom. Ocat je učinkovit protiv kamenca a ubija i bakterije i njime bi trebalo tretirati sve površine u kupaonici i u kuhinji. 
Jedan od najmržih kućnih poslova ne mora uvijek biti toliko neugodan pa ćemo zato ponoviti nekoliko najvažnijih savjeta kako očistiti gljivice u tuš kabini
Obrišite što više suhog sa stijenke kabine, pritom koristeći se spužvicom s abrazivnom stranom. 
Za čišćenje vrata od tuš kabine napravite pastu tako što ćete dodati nekoliko kapi destiliranog bijelog octa u šalicu sa sodom bikarbonom. Tako dobivenom pastom čistite staklenu stijenku. 
Pločice, zidove, strop i sve plohe na kojima se mogu hvatati gljivice u tuš kabini,  pošpricajte višenamjenskim deterdžentom pa nakon toga u tušu pustite vruću vodu da se stvori para u kupaonici. 
Kada se kupaonica zamaglila, izađite van, zatvorite vrata i ostavite da tako odstoji 20 minuta. To je najbolji način kako očistiti gljivice u tuš kabini, jer ćete čistom krpom s mikrovlaknima prebrisati i sve površine u kupaonici. Tako će nestati svi ostaci sapuna, prljavština i stanice kože koje ostavljaju naslage pogodne za razvoj bakterije.