Znate li kako oblikovati pljeskavice?
Ako namjeravate raditi pljeskavice evo i savjeta kako oblikovati pljeskavice, jer to je važan detalj u njihovoj izradi. Za pljeskavice, mesna smjesa se mora formirati u male valjke nešto deblje komade, porcije debljine od prsta, promjera od 5-10 cm.
Poželjno je da svaka pljeskavica ima oko 70 g. Pljeskavice se oblikuju u kružne oblike proizvoljnog promjera, a preporučuje se da im debljina ne prelazi 1,5 cm.
Dakle, kako oblikovati pljeskavice je odluka svakoga pojedinca po vlastitom ukusu jer i dimenzije ovise o tome, no, jako je važno da je mesna smjesa dobro sabijena.
Masa za pljeskavice se obično prvo oblikuje u kompaktne kuglice koje se zatim spljošte rukama ili dvjema kuhinjskim daskama obloženim prianjajućom folijom.
Pripazite na temperaturu, a pljeskavice ako su tanke mogu se peći i na manjoj temperaturi.
Kada ste odlučili kako oblikovati pljeskavice, one idu na pečenje.
Idealan način termičke obrade pljeskavica je roštilj.
Ako su pljeskavice jako tanke, mogu peći i na nešto jačoj vatri, no obavezno roštilj namastite prije pečenja.
Ćevapi i pljeskavice omiljene su mesne delicije bez obzira na uzrast i mnogi ih pokušavaju sami napraviti, a znate li kako oblikovati pljeskavice u kućnoj radinosti?