403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Lifestyle
Lifestyle

Savjeti kako oblikovati pljeskavice

Savjeti kako oblikovati pljeskavice
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Ćevapi i pljeskavice omiljene su mesne delicije bez obzira na uzrast i mnogi ih pokušavaju sami napraviti, a znate li kako oblikovati pljeskavice u kućnoj radinosti?

Znate li kako oblikovati pljeskavice? Ako namjeravate raditi pljeskavice evo i savjeta kako oblikovati pljeskavice, jer to je važan detalj u njihovoj izradi. Za pljeskavice, mesna smjesa se mora formirati u male valjke nešto deblje komade, porcije debljine od prsta, promjera od 5-10 cm.  Poželjno je da svaka pljeskavica ima oko 70 g. Pljeskavice se oblikuju u kružne oblike proizvoljnog promjera, a preporučuje se da im debljina ne prelazi 1,5 cm. Dakle, kako oblikovati pljeskavice je odluka svakoga pojedinca po vlastitom ukusu jer i dimenzije ovise o tome, no, jako je važno da je mesna smjesa dobro sabijena.  Masa za pljeskavice se obično prvo oblikuje u kompaktne kuglice koje se zatim spljošte rukama ili dvjema kuhinjskim daskama obloženim prianjajućom folijom.  Pripazite na temperaturu, a pljeskavice ako su tanke mogu se peći i na manjoj temperaturi. Kada ste odlučili kako oblikovati pljeskavice, one idu na pečenje. Idealan način termičke obrade pljeskavica je roštilj. Ako su pljeskavice jako tanke, mogu peći i na nešto jačoj vatri, no obavezno roštilj namastite prije pečenja.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx