Savjeti kako koristiti kokosovo ulje

Kokosovo je ulje već godinama hit među ljubiteljicama prirodne kozmetike, a znate li kako koristiti kokosovo ulje i koje su njegove dobrobiti?

Savjeti kako koristiti kokosovo ulje

Kokosovo ulje može zamijeniti cijeli niz kupovnih kozmetičkih proizvoda. Ako još niste počeli s korištenjem, vrijeme je da otkrijete njegovo čarobno djelovanje na kožu, kosu i zube te da naučite kako koristitit kokosovo ulje.
Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko djelovanje te nas tako štiti od mnogih bolesti.

ImageJedini drugi izvor laurinske kiseline je majčino mlijeko, 
Kokosovo ulje ima toliku nutritivnu vrijednost i ljekovito djelovanje da bi se trebalo koristiti u svakom domaćinstvu. 
Evo nekoliko savjeta kako koristiti kokosovo ulje.

Kokosovo ulje, odnosno ulje ekstrahirano iz svježeg kokosovog mesa sadrži nekoliko kombinacija zasićenih masnih kiselina. 
Te kombinacije One pomažu ojačati prirodnu barijeru kože i obnoviti njezin hidro-lipidni zaštitni sloj. Zbog toga je kokosovo ulje odlično za regeneraciju i hidrataciju suhe kože, ali i kose. 
Hladno prešano kokosovo ulje sadrži i manju količinu tokoferola, odnosno vitamina E koji je poznat po tome da štiti stanice od oksidativnog oštećenja. A kako je najbolje koristiti kokosovo ulje?

I kosovo ulje i čajevac blagotvorno djeluju na akne i ten sklon upalama, dok vitamin E iscjeljuje i pomlađuje kožu. Kaprilna kiselina pozitivno djeluje na liječenje kandide te uništava parazite u probavnom traktu.