Savjeti kako izmjeriti prst za prsten

Da biste odabrali savršen prsten koji ćete uvijek nositi morate znati i kako izmjeriti prst za prsten, posebno ako prsten kupujete za drugu osobu, ili se pak radi o onom vjenčanom ili zaručničkom.

Savjeti kako izmjeriti prst za prsten

Dakle kako izmjeriti prst za prsten i koje sve veličine postoje

Postoje veličine prstena za žene koje su uobičajene od 52 do 57 (granična veličina 59 je prikladna za deblje prste, veličine 43 do 51 su prikladne za vrlo tanke prste).

ImageZatim postoje i veličine prstena za muškarce koje idu od 60 do 63. Veličine od 65 do 75 su manje uobičajene i prikladne su za deblje prste.

Evo ikako izmjeriti prst za prsten.

Odredite veličine korištenjem trake za mjerenje tako što ćete omotati traku ČVRSTO oko prsta. Neka to bude čvrsta papirna traka široka otprilike 2-3 mm i cca 10 cm dužine.

Zapamtite da ako ne učvrstite dovoljno traku prsten naručen preko interneta vam neće odgovarati.

Kupci s debljim člancima moraju uzeti u obzir činjenicu da prst mora moći proći kroz prsten i njima se savjetuje izabrati prsten jedan broj veći od izmjerene veličine.
Stoga je kod njih posebno važno znati kako izmjeriti prst za prsten.

Prema krajnje izmjerenoj veličini (obujam prsta) odabirete veličinu prstena koja vam odgovara s padajućeg menija na stranici proizvoda.

Za kraj zapamtite i da se može mjeriti i unutarnji promjer postojećeg prstena, a ako se ponekad opet zapitate kako izmjeriti prst za prsten, sjetite se da uvijek mjerite najširi dio prsta.