Savjeti kako izmjeriti i eliminirati vlagu u prostoriji

Evo i nekoliko savjeta o uređenju interijera, a prvenstveno ćemo se osvrnuti na vlagu i reći kako izmjeriti vlagu u prostoriji

Savjeti kako izmjeriti i eliminirati vlagu u prostoriji

Ono što je važno u interijerima ja kako se u njima osjećamo. Zato moramo znati i koji pokazatelj određuje optimalnu razinu vlage u prostoriji.
Da bi se cijelo tijelo osjećalo ugodno, zrak mora biti vlažan, ali ta brojka mora biti unutar 45%. Sada se postavlja pitanje kako izmjeriti vlagu u prostoriji?

Više od osamdeset posto kućanstava kod nas se bori s prevelikom vlagom.
Ponegdje se vlaga “rješava” varikinom, tamo gdje je otvaranje prozora nepoželjna pojava zimi i gdje su fasade luksuz, a uz to vlada i  još uvijek veliki strah od propuha (a to je zapravo jedino ispravno provjetravanje)...

Često nailazimo na “edukativne” savjete tipa: potrebno je sušiti rublje na radijatoru, kako bi spriječili suhi zrak i slični savjeti koji samo povećavaju vlagu u stanu.

To nikako nije dobro raditi!

Ako ne znamo kako izmjeriti vlagu u prostoriji, po čemu možemo znati da imamo previše vlage? 
Osjetimo miris po plijesni, orošeni su prozori s unutarnje strane, pojavljuju se crne točkice po zidovima, a mogu se pojaviti i dišni problemi, osobito kod djece i osoba slabijeg imuniteta.

Ako sumnjamo na vlagu, moramo ju izmjeriti. Evo i kako izmjeriti vlagu u prostoriji.

Zapamtite da vlagu u prostoriji ne možete izmjeriti nikako drugačije osim higrometrom, malom spravicom koja košta oko sto kuna. 
Ova spravica pokazuje temperaturu i vlagu u postocima. 
Kada je izmjerite dolaze druge teme jer postoje i različiti problemi s vlagom, koji zahtijevaju i različitu sanaciju vlage.