Šimić vs. Šimić

Na kavi s Teom i Bugom: Dijele isto prezime, a zajedno glume u seriji 'San snova'

Dijele isto prezime i istih su godina, a obje su i zaljubljenice u kazalište - Tea Šimić i Buga Marija Šimić imaju mnogo toga zajedničkog, a od ove godine i puno vremena provode skupa na snimanju serije 'San snova' koju ćemo moći gledati od ove jeseni

BeFunky-collage (18).jpg

Jedan od razloga zašto nismo tužni što je ljeto na odmaku svakako je i taj što nas od jeseni očekuje početak dugoočekivane serije 'San snova'. Seriju ćeš moći gledati na RTL-u, ali i na platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji i to bez reklama.

Riječ je o novoj dramskoj seriji s elementima humora koja prati priču nogometaša Alena Stošića i događaje u njegovom životu koji slijede nakon ozljede zbog koje je prisiljen na novi početak. Serija progovara o temama kao što su važnost obitelji i ljubavi, ali i ambicijama te novcu. 'San snova' projekt je autorskog trojca Mirne Miličić, Vlade Bulića i Gorana Rukavine, a svakako će nas prikovati uz male ekrane ove jeseni i zbog sjajne glumačke postave – među kojom su i sjajne Tea Šimić te Buga Marija Šimić.

Image
Jedva čekamo jesen!

Zvijezda serije 'San snova' Marko Braić osim glume ima još tri 'velike ljubavi'

U iščekivanju serije koja će mnogima postati omiljena razgovarali smo s mladim zvijezdama Bugom i Teom, djevojkama s kojima ćemo se od jeseni družiti preko malih ekrana.

shimmer fallback

Inače, Bugi su kazališne daske tako reći u krvi, njezini su roditelji poznati i uspješni kazališni redatelji i glumci, Vitomira Lončar i Ivica Šimić. Lijepa i talentirana 29-godišnjakinja debitirala je sa samo šest godina u operi 'Madame Butterfly' , zagrebačkog HNK-a. Buga je uložila mnogo u svoje obrazovanje te je diplomirala solo pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, da bi potom završila specijalizirani magisterij na Sveučilištu u Bernu. Ova mlada pjevačica i glumica, nagrađena i prestižnom Nagradom hrvatskog glumišta, ostvarila se i u trećoj ulozi – naime, umjetnička je ravnateljica kultnog zagrebačkog dječjeg kazališta Mala scena.

shimmer fallback

Buga će u seriji 'San snova' utjeloviti Lanu Bubalo, razmaženu, ali šarmantnu očevu mezimicu. Bugina kolegica na setu njezina je vršnjakinja, Tea Šimić, koja je svoju glumačku karijeru također započela u kazalištu.

Mladoj glumici, rodom iz Gruda, pripala je glavna ženska uloga, a u seriji 'San snova' gledat ćemo je kao mladu i ambicioznu odvjetnicu Maju Romić. Inače, nakon završetka Akademije scenskih umjesnosti u Sarajevu, Tea je preselila u Zagreb gdje vodi radionice glume i igra u raznim predstavama na nezavisnoj kazališnoj sceni, uključujući i dvije u vlastitoj produkciji: 'Bukača' i 'Ona i On', nastale u Kazališnoj družini Emma. 

Kako ove dvije mlade zvijezde u usponu nose isto prezime, a i jednakih su godina te ih obje veže ljubav prema teatru, postavile smo im nekoliko brzopoteznih pitanja kako bismo ih još bolje upoznale – prije no postanu 'Maja i Lana s malih ekrana':

shimmer fallback

Najprije nas je zanimalo poznaju li se ove dvije talentirane glumice od ranije ili su se zapravo prvi put susrele na snimanju serije 'San snova'?

Tea: Znale smo se preko zajedničkih kolega i prijatelja, ali prvi pravi susret je bio na radionici, odnosno audiciji u Triko Cirkusu prije par godina.

Buga: Teu sam upoznala na jednoj audiciji, ali naš je susret bio kratak. Obje vodimo svoje kazalište na nezavisnoj sceni pa volim misliti da nas sve u toj poziciji nekako veže ista nit, iako si možda nismo bliske. Od našeg prvog susreta se nekako pratimo, uvijek mi je imala neku posebnu energiju te me uvijek zanimalo na čemu radi.

Svoj dojam o likovima Lane i Maje uskoro ćemo imati prilike stvoriti sami, no što o sebi kažu Buga i Tea – i to u samo tri riječi?

Buga: Optimistična sam, nestrpljiva i glasna.

Tea: Učinkovitost, boje, mir.

shimmer fallback

Htjele smo također znati što djevojke rado čitaju i gledaju – koja im je omiljena predstava, koju knjigu bi mogle još 10 puta pročitati i koji film najviše vole?

Tea: Najdraža predstava mi je 'Cvit samoće' kantautorice Nere Stipičević. Knjige moram izdvojiti tri: 'Sistem' od Stanislavskog, 'Žene koje trče s vukovima' autorice Clarisse Pinkole Estes te 'Bukača' Martine Mlinarević. Najdraži film mi je 'Život je lijep', redatelja Roberta Benignija.

Buga: Za omiljenu predstavu se neću izjasniti – jer jednostavno ne mogu izabrati. No, omiljeni film mi je Formanov 'Amadeus', a knjiga Coelhov 'Alkemičar'.

shimmer fallback

Iako su ljeto većim dijelom provele na setu, zanimalo nas je biraju li radije more ili šumu za idealno opuštanje?

Buga: Biram more. Voda me opušta, može biti mirna ili živa, možeš joj se prepustiti, a možeš se s njom i igrati. Ima prostora, široka je – mogu se i ja raširiti s njom.

Tea: Mora mi jednostavno nikad nije dosta. I kad se ne kupam, nego samo gledam i slušam - liječi me.

S tim se svakako možemo složiti, ali smo također i zahvalne što su djevojke gotovo cijelo ljeto provele radno pa ćemo uskoro moći uživati u plodovima njihova rada, jer 'San snova' moći ćemo gledati od jeseni na RTL-u i platformi Voyo, 24 sata prije prikazivanja na televiziji i to bez reklama. U svakom slučaju, mislima smo u jeseni i već pečemo kokice!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.