Knjiga tjedna

Roman koji istažuje zamršene emocije moći, žudnje, ali i ljudskog srca

Provokativan, oštrouman prvijenac američke spisateljice Julije May Jonas istražuje zamršena proturječja moći, žudnje i ljudskog srca, ali i vrijeme u kojem živimo, naša je knjiga tjedna

Vladimir 3D.png

Život omiljene profesorice književnosti nađe se na prekretnici kad se pokrene istraga o njezinu suprugu, karizmatičnom profesoru koji radi na istom fakultetu.Razlog? Optužbe bivših studentica o nepriličnim vezama. Bračni par već dugo sporazumno živi u otvorenom braku, no u svjetlu javnih optužbi život postane znatnoneugodniji za oboje. Situacija se dodatno zakomplicira kad se profesorica zaljubi u Vladimira Vladinskog, mladog romanopisca i profesora koji je upravo pristigao na fakultet…

Kratak je to opis naše ovotjedne knjige tjedna, prvijenca američke spisateljice Julije May Jonas "Vladimir'

Julia May Jonas spisateljica je i kazališna redateljica. Predaje na Skidmore Collegeu i živi u Brooklynu s obitelji. Vladimir je njezin prvi roman i izazvao je izniman interes diljem svijeta.

Iz kritika

„Vladimir“ odlazi u tako skandalozna područja da će vam vilica otpadati dok ga budete čitali. Rijetka kombinacija pomno osmišljenih likova, odlične proze i akcije.

The Boston Globe

Zadivljujući prvijenac. Kako, zaboga, Julia May Jonas može ovo ikad nadmašiti?

The Sunday Times

U pravom trenutku, iznimno inteligentno, s puno mračnog humora.

People

Virtuozan prvijenac.

Fresh Air

Hrabra priča o moći, ambiciji i ženskoj žudnji.

Time

Zavodljivo subverzivno.

USA Today

Fascinantno. Jonas nije zadovoljna postavljanjem pitanja što želimo ili čak zašto to želimo. Roman započinje postavljanjem teškog pitanja: Što se dogodi kad dobijemo ono što želimo? Što ako dobijemo osobu koju želimo, služeći se svakim sredstvom? Što ćemo pronaći?

I koja će biti cijena toga?

Los Angeles Review of Books

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.