Zaviri u tri rezidencije britanske kraljevske obitelji, i to iz udobnosti vlastitog doma

Buckinghamska palača, dvorac Windsor i palača Holyroodhouse otvaraju svoja virtualna vrata

Zaviri u tri rezidencije britanske kraljevske obitelji, i to iz udobnosti vlastitog doma

Dok zemlje širom svijeta proglašavaju zatvaraju granice, aviokompanije otkazuju letove, a naše kuće postaju naše hotelske sobe, brojne turističke atrakcije otvaraju svoja vrata za virtualne ture. Sada je i britanska kraljevska obitelj otvorila vrata svojih najpoznatijih rezidencija.

I iako trenutno ne možemo putovati, možemo itekako uživati u udobnosti svog doma u trurističkim turama koje možda nikad nećemo ni vidjeti uživo. To su 'prednosti' karantene koje trebamo iskoristiti. Stoga, ako si se ikada pitala kako izgleda unutrašnjost Buckinghamske palače, dvorca Windsor, ili škotske rezidencije kraljice Elizabete, palača Holyroodhouse, sada je pravo vrijeme da saznaš.

Image

Sada možeš gledati polarnu svjetlost uživo iz udobnosti svog doma, evo i kako

1. Buckinghamska palača

Buckinghamska palača glavno je i administrativno središte kraljevske obitelji, kao i njihova glavna rezidencija. Sve kraljevske najave i proglasi postavljeni su na vanjskim vratima, a balkon od 1851. godine služi kao glavna točka s koje članovi kraljevske obitelji pozdravljaju okupljene. Virtualna tura Buckinghamske palače, dostupna na web stranici kraljevske obitelji, uključuje bijelu sobu u kojoj se snimaju božićni prijenosi, veliko stubište i prijestolnu sobu.

2. Dvorac Windsor

Ova tvrđava stara 900 godina i dalje je jedan od kraljičinih privatnih domova. U blizini dvorca nalazi se i Kapela svetog Georgea u kojoj su se vjenčali princ Harry i Meghan Markle, a bila je i mjesto molitvene službe za brak Princa od Walesa i vojvotkinje od Cornwalla te mjesto pokopa Kraljice majke Lady Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, kralja Georgea VI i princeze Margarete. Virtualna tura dvorca također je dostupna na web stranici kraljevske obitelji.


3. Palača Holyroodhouse

Kraljičina službena škotska rezidencija, palača Holyroodhouse, prostor je za prijem svih događaja povezanih sa škotskim narodom. Ova palača u Edinburghu ugošćuje državne posjete i vrtne zabave tjedan dana tijekom ljeta. Palača je do 16. stoljeća služila kao primarna rezidencija kralja i kraljice Škota i otvorena je za javnost dok Kraljica ne boravi tamo. Dostupan na web stranici kraljevske obitelji, razgled uključuje jutarnju sobu za crtanje, kraljevu spavaću sobu, s originalnim tkaninama, i veliko stubište.Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.