Ako još niste bili na moru ove godine, blagdan Tijelova idealna je prilika za prvo kratko ljetovanje. Ponuda je na hrvatskom Jadranu bogata, ali za ljubitelje janjetine dileme nema: obvezno odredište je Rab. Velika završnica Festivala otočne janjetine, koji traje od početka svibnja u 12 restorana i konoba, upravo je ovoga četvrtka, 26. svibnja, u kampu Padova III u Banjolu.
Janjetina ispod peke ili s roštilja, janjeća juha, gulaš, ragu ili žgvacet, tripice ili jetrice, janjetina na mediteranski ili na lešo, s njokima, bižima sa špinatom ili s mladim krumpirom – sve to i mnogo više vrijedni su Rabljani pripremili za svoje goste.
Fešta na Rabu počinje u 16 sati izložbom na kojoj gosti mogu vidjeti domaće ovce od kojih se dobiva provorazredno meso i vrhunski ovčji sir. Slijedi gastro natjecanje u pripremanju janjetine u “brunčićima” na otvorenoj vatri, u kojem će sudjelovati ekipe sastavljene od jednog rapskog kuhara i jednog od gostiju fešte.
Gosti Raba mogu uživati u otočnoj janjetini na sto načina i u bilo kojem od restorana sudionika Festivala: to su konoba Rab i gostionica Labirint u Rabu, restorani Palit i Ana u Palitu te Velum u Malom Palitu, potom Lavanda u Loparu, Dionis u Mundanijama, Leut u Barbatu, Dupin u Kamporu, gostionica Perla u Banjolu te restoran Gonar i seosko domaćinstvo Kamenjak u istoimenim mjestima na Rabu.
Provedite Tijelovo i vikend na Rabu, nagradite svoja nepca najboljom rapskom janjetinom i poželjet ćete se vratiti.
Janjetina ispod peke ili s roštilja, na mediteranski ili na lešo, s njokima, bižima, špinatom ili mladim krumpirom – sve to i mnogo više Rabljani su pripremili za svoje goste