Kreni već danas

Divne šetnice u blizini Zagreba savršene za jesenski izlet

Osim što je dobro za zdravlje, pješačenje je super način za napuniti baterije. Ove šetnice savršene su za rekreaciju i aktivan izlet u prirodu

profimedia-0498996173.jpg
Foto: Profimedia.hr

Jesen je stigla i njezin se miris već naveliko osjeća u zraku, posebno rano ujutro i kasno navečer, kada temperature značajno padnu. Ovo, mnogima omiljeno godišnje doba, idealno je za izlete i šetnje u prirodi jer vrijeme još uvijek nije prehladno, a nije ni prevruće - jednom riječju, idealno je.

Image
Čarobna mjesta

Dvorci u blizini Zagreba - idealne destinacije za vikend izlet

Srećom, ako si raspoložena za šetnju, u blizini Zagreba nalazi se toliko prekrasnih lokacija idealnih za vikend izlet i rekreaciju - i to sve jedna ljepša od druge. Od brežuljaka Medvednice i Žumberka do poučnih staza okruženih prirodom, ove jeseni budi aktivna i posjeti jedno od ovih mjesta koje smo izdvojile u nastavku.

Dolina Slapnice

Oaza drveća, potoka i slapova - to je dolina Slapnice, smještena u parku prirode Žumberak - Samoborsko gorje, udaljenom manje od sat vremena od Zagreba. Makadamska staza koja vodi uz potok Slapnica odvest će te na prekrasno mjesto na kojem ćeš uživati u prirodi i u potpunosti napuniti baterije.

Okić

Okić-grad, srednjovjekovna utvrda smještena na vrhu grebena Plešivice, svega 5 kilometara od Samobora, savršeno je mjesto za sve avanturiste. Do njega vodi Dragojlina staza, a s vrha Okića pruža se zapanjujući pogled na Pokuplje i Zagreb.

Medvednica

Medvednica obiluje brojnim stazama i planinarskim domovima koji su omiljeno izletište za brojne Zagrepčane. Staza na Medvednici ima sedamdesetak, a svaka od njih posebna je na svoj način i savršena za vikend-rekreaciju.

Poučna staza Otruševec

Poučna staza Otruševec prva je takva staza u Hrvatskoj, a otvorena je 1990. godine - proteže se na otprilike dva kilometra, a kroz nju imat ćeš priliku upoznati život, običaje i legende otruševečkog područja: od podzemnih ljepota u Grgosovoj spilji, do geoloških i bioloških specifičnosti.

Staza kneževa - Budinjak

Park prirode Žumberak - Samoborsko gorje krije još jednu prekrasnu stazu - kružnu Stazu kneževa. S početkom u Eko centru Budinjak, Staza kneževa vodi kroz nešto više od 4 kilometra prirode i nudi uvid u bogatu budinjačku prošlost.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.