Predivna plaža

Jedna od najposebnijih uvala nalazi se kod Zadra i pruža predivan pogled na Velebit

Na samo dvadesetak kilometara od Zadra, u mjestu Vrsi, smjestila se ova predivna uvala i plaža koja izgleda kao pravi komadić raja

profimedia-0627815712.jpg
Foto: Profimedia

Već smo duboko zakoračili u srpanj, godišnji odmori već su počeli, a da je hrvatska obala savršena destinacija za ljetni odmor to već svi dobro znaju. I ne samo to - nadaleko je poznato da je Hrvatska dom brojnim predivnim plažama i uvalama koje ostavljaju bez daha i koje imaju sve što ti je potrebno da se odmoriš i napuniš baterije, a o jednoj takvoj pišemo i danas.

Image
Skriveni dragulj

Raj na zemlji: Jesi li već posjetila jednu od najljepših hrvatskih uvala?

Jedna od takvih uvala u kojoj se možeš opustiti i uživati u kristalno čistom moru i predivnom pogledu na Velebit je Duboka Draga, uvala i plaža koja je iz godine u godinu sve popularnija i koja polako osvaja titulu jedne od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj. Ona se jednostavno mora naći na tvojoj "wish" listi, a kada ju vidiš, bit će ti jasno i zašto.

Smještena samo dvadesetak kilometara od Zadra u mjestu Vrsi, ova plaža pružit će ti osamu i mir, sve zahvaljujući svojoj lokaciji - smještena je između stijena, a okružuje ju predivno plavo i čisto more i zapanjujući pogled na Velebit. Ovdje nema buke, ali ni hlada, pa se pobrini da uzmeš suncobran, a do nje će ti trebati oko deset minuta hoda od centra Vrsi makadamskim putem.

Za sve one koji su željni pravog godišnjeg odmora, na osami i bez prevelike gužve, uvala Duboka Draga savršeno je mjesto, a ako si smještena bilo gdje u okolici Zadra, do nje moraš svratiti. Ipak, to što je na osami ne znači da se nemaš gdje rashladiti - na ovoj je plaži odnedavno otvoren i Beach bar Punat u kojemu se možeš osvježiti hladnim napitcima u pauzama između kupanja.

Mjesto Vrsi može se pohvaliti i još nekim uvalama, pa se tako u blizini Duboke Drage nalaze se još neke, jednako lijepe uvale i plaže koje ne smiješ zaobići, poput uvale Kukinice, Matejine uvale, uvale Ljaljkovače i velike Rasovače, a koju god od njih posjetiš, nećeš se razočarati.

KAKO PRAVILNO IZVESTI PLANK?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.