

Bogatstvo Slovenije iznimno nas se dojmilo, a što smo sve probali mogli ste vidjeti u prvom dijelu teksta. Međutim, tu nije bio kraj našem izletu po slovenskoj prirodi i avanturi koju pruža. Posjetili smo još par mjesta na kojima nas je oduševilo gostoprimstvo domaćina, tradicija koju njeguju te ponuda kojom zaista mame. U drugom dijelu našeg kratkog putovanja po Sloveniji predstavljamo vam Pivoteku Bizeljsko, turističku farmu Pudvoi, proizvodnju pjenušaca Penine Istenič, restoran Splavar te Terme Krka. Uživajte u našem putopisnom tekstu!
Sve na metar
Ako poželite posjet turističkoj farmi, svakako posjetite Pudvoi nedaleko rijeke Sotle. Domaćini će vas ugostiti hranom i vinima vrhunske kvalitete, a zanimljiva je činjenica da boce vina stavljaju u repnice - rupe ukopane u kvarcni pijesak.
Za ljubitelje pjenušaca preporučujemo posjet Staroj vasi na Bizeljskom i prvoj slovenskoj privatnoj proizvodnji pjenušaca Istenič. Janez Istenič ovdje proizvodi pjenušac za kojeg je potrebno vrijeme - kada mošt izvrije u osnovno vino tek tada se još jednim vrenjem u boci dozrijeva u pjenušac. Smješteni su tik uz hrvatsku granicu na idiličnom mjestu među brdašcima i osunčanim vinogradima, a posebnu pažnju posvećuju kulturi pijenja pjenušaca. Uz degustaciju, za vas će pripremiti hladne nareske, a nikako ne propustite posjet podrumu u kojem se odvija sav proces proizvodnje.
Za vrijeme naše posjete pripremili su nam iznimna jela, a oduševio nas je desert - mousse od bundeve s čokoladnom kremom i 10 godina starim octom balsamico. Neobično i savršeno!
I za kraj, ali ne manje bitno... Posjetili smo restoran Debeluh u Brežicama - mjesto savršenstva, inovativnosti i prebogatih gastronomskih okusa te vrhunskog šefa kuhinje, Jure Tomiča.


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
