Od 1. do 10. svibnja ugostiteljski objekti Požeško-slavonske županije nude tradicionalna jela po promotivnoj cijeni
Požeški vinogradarski ćevap
Vinoljupci i gurmani je obožavaju, a pred njezinom bogatom trpezom pokleknu i najjači karakteri. Požeško-slavonska županija oduvijek mami mirisima i okusima i oduševljava gostoljubivošću. Da se u Požeško-slavonskoj županiji najbolje jede znaju svi koji su tamo bili barem jednom. I sami se u to možete uvjeriti posjetite li je u bilo koje doba godine, a osobito od 1. do 10. svibnja, tijekom „Dana okusa Zlatne Slavonije“. Za vrijeme trajanja proljetne eno-gastro manifestacije u osam ugostiteljskih objekata, nositelja standarda Okusi Zlatne Slavonije, možete uživati u meniju s tradicionalnim jelima po promotivnoj cijeni od samo 75 kuna.
Podolac ispod peke
Odrezak Barun Trenk
Pastrva sa žara
Restoran Klas iz Pleternice, restorani Vila Stanišić, Grgin Dol, krčme Zlatni lug i Stari fenjeri iz Požege, hotel Pakrac, buffet Čiča Mata iz Velike i restoran Schon Blick iz Vetova, ponudit će vam najfinija jela poput bistre, goveđe, prežgane ili juhe od rajčice, dimljene slanine, sira i kajmaka, kuhane junetine u sosu od rajčice, pečene teletine sa seljačkim krumpirom, sarme, odreska Barun Trenk, požeškog vinogradarskog ćevapa, podolca ispod peke, pastrve sa žara, pohanog soma, fiš paprikaša s tijestom, šmarna s pekmezom, domaćeg slavonskog kolača, slatke štrudle sa sirom… Za aperitiv nazdravite mirisnom šljivovicom ili viljamovkom, a uz tradicionalna jela ne propustite vina odnjegovana u podrumima na jednoj od tri vinske ceste Požeško-slavonske županije.
Fiš paprikaš
Kuhana junetina s domaćim sosom od rajčice
Sarma sa kuhanim krumpirom
Slatka štrudla
Brošuru Okusi Zlatne Slavonije možete pogledati ovdje.
www.tzzps.hr
Facebook fan page