Destinacija iz snova

Znaš li na kojem se dalmatinskom otoku sakrila posebna morska ljuljačka?

Da bismo uživali u egzotičnim lokacijama i fotografijama ne moramo putovati na kraj svijeta. I u Lijepoj Našoj postoje brojne atraktivne lokacije koje nude ugođaj tropskih krajeva, a jedna se nalazi i na našem južnom otoku, Korčuli, gdje se smjestila jedna jako posebna ljuljačka u moru.

korčula
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Uvijek smo u pitrazi za atraktivnim lokacijama na našoj obali, a nedavno smo saznale za jednu koju ti moramo predstaviti. Naime, na jednom od naših najjužnijih i najljepših otoka, Korčuli, skriva se plaža i beach bar koji nude atrakciju dostojnu Balija - morsku ljuljačku koje se nećeš moći zasititi! Radi se o ljuljački u moru u sklopu uređene plaže La’Banya koja je dio ponude apartmana Korčula Hills. Cijeli je kompleks smješten u mjestu Žrnovska Banja koje gleda na Pelješac, nekoliko uvala udaljeno od grada Korčule. Uređena plaža ima i beach bar, bazen i bistro, a na Instagramu ju je proslavila drvena ljuljačka u moru kakvu obično viđamo na udaljenim destinacijama kao što su Bali ili Tajland.

I dok možda nije velika ni razvikana kao ljuljačke jugoistočne Azije, definitivno je ova mala, lokalna atrakcija vrijedna posjeta. To svakako dokazuju i brojne influencerice i turistkinje koje su preplavile Instagram svojim fotkama s ove zanimljive, dopadljive ljuljačke. S obzirom na to da je Instagram postao najlakši način za promociju raznih destinacija i lokalnih atrakcija, uopće nas ne čudi da je u posljednjih mjesec dana i ova domaća ljuljačka postala pravi hit. Osim što nudi uživanje u dječjoj radosti kombiniranoj s onom morskom, fotke koje nastanu tijekom ljuljanja na ovoj ljuljački izgledaju doista predivno.

Inače, Korčula je otok koji se isplati posjetiti neovisno o ovom novom "mamcu". Radi se naime o jednom od najljepših jadranskih otoka do kojeg je najlaške doći trajektom iz Splita. Obilje visokih čempresa, skrivenih uvala kristalno plavog mora i stari grad Korčula nude ponešto za svakoga, a sigurni smo da će i tebe osvojiti svojom mediteranskom ljepotom ako ju odlučiš posjetiti. Stoga, ako ovog ljeta planiraš na jug Hrvatske, uvrsti Korčulu i svoj plan putovanja - oduševit će te prirodnim ljepotama, gastronomskom ponudom, bogatim kulturnim naslijeđem, ali i Instagram lokacijama kao što je ova ljuljačka!