GASTRO VODIČ

Gdje jesti i što probati u Međimurju? Ovo su mjesta koja vrijedi posjetiti

Međimurska gibanica, čurke, meso 'z tiblice, turoš, kukuruzna zlevanka i sir z vrhnjom samo su neki od tradicionalnih međimurskih specijaliteta koje vrijedi probati

profimedia-0366275705.jpg
Foto: Profimedia.hr

Terme Sveti Martin

U sklopu kompleksa Terme Sveti Martin smjestila su se dva restorana, Falat i Le Batat. Restoran Falat nalazi se u Hotelu Terme Sveti Martin, a u ugodnom i obnovljenom ambijentu nude bogat tradicionalni jelovnik. Sva su jela pripremljena od proizvoda od domaćih ekoloških proizvođača, a ono što svakako vrijedi probati je kućna 'falat' torta po kojoj je i restoran dobio ime. U la carte restoranu Le Batat mogu se pronaći najkvalitetnije namirnice lokalnih proizvođača. Sezonske, zdrave i nutritivno bogate, spoj su modernih ideja i tradicije Međimurja. Kod pripreme jela koriste se začinska bilja iz vlastitog biodinamičkog vrta, a sve slastice su domaće i ručno rađene, bez umjetnih dodataka. U Le Batatu imaju i bogat izbor veganskih i bezglutenskih jela. Neki od njihovih specijaliteta su domaći čips od batata s umakom od jogurta, domaća juha od međimurskih gljiva te smuđ 'z Mure paniran s bučinim košticama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6