GASTRO VODIČ

Gdje jesti i što probati u Međimurju? Ovo su mjesta koja vrijedi posjetiti

Međimurska gibanica, čurke, meso 'z tiblice, turoš, kukuruzna zlevanka i sir z vrhnjom samo su neki od tradicionalnih međimurskih specijaliteta koje vrijedi probati

profimedia-0366275705.jpg
Foto: Profimedia.hr

Restoran Terbotz u gornjem Međimurju

Ako te put odvede do gornjeg Međimurja, među pitoreskne zelene brežuljke, obavezno posjeti Terbotz, restoran s dugom tradicijom čija će te ponuda tradicionalnih međimurskih specijaliteta oboriti s nogu. Terbotz se nalazi u mjestu Železna Gora, u nekadašnjoj kuriji i u vlasništvu je obitelji Jakopić. Osim izvrsnom gastronomskom ponudom, ovaj se restoran ističe jedinstvenim ambijentom, ljubaznim domaćinima i prekrasnim pogledom s terase na okolne brežuljke i vinograde. Jela na meniju mijenjaju se ovisno o sezoni i dostupnosti određenih namirnica koje se nabavljaju od lokalnih dobavljača, a sva su jela prožeta autohtonim okusima međimurskog kraja. U jesenskim mjesecima vrijedi isprobati krem juhu od buče, patku s domaćim mlincima ili krumpirove knedle, a neizostavan izbor je i međimurska gibanica s domaćim sladoledom od buče. Zanimljivo je spomenuti da se kuhinja u Terbotzu ustvari temelji na staroj knjizi s receptima, ali uz dašak modernog pristupa, a sve skupa jamči nezaboravno gastronomsko iskustvo. Ispod restorana Terbotz skriva se i jedan od najljepših vinskih podruma u kojem se mogu degustirati i vrhunska vina. Restoranska vinska karta, uz vina Vinarije Jakopić, sadrži i probrana vina eminentnih vinara s Međimurske vinske ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6