Danas, više nego ikada prije, ljudi su svjesni utjecaja kojeg imaju na okoliš. Mnogobrojne organizacije zalažu se za proizvodnju organske hrane jer je sve jasnije kako se moraju donositi nove odluke u svrhu zaštite planete. S ciljem očuvanja i zaštite okoliša 22. travnja svake godine obilježava se Dan planeta Zemlje, a 22. rujna i Svjetski dan organske proizvodnje.
Proizvodnja organske hrane podrazumijeva izbjegavanje korištenja umjetnih gnojiva i pesticida što vodi do ekonomske, ekološke i socijalne dobrobiti. Booking.com, globalni lider u povezivanju putnika s najširim izborom nevjerojatnih smještajnih objekata, istražio je svojih više od 1,5 milijuna smještajnih objekata u više od 123 000 destinacija diljem svijeta kako bi preporučio najbolje lokacije na kojima možete probati zdravu, organsku hranu - od užurbanih tržnica gdje se mogu kupiti svježe i lokalno uzgojene namirnice do farmi u kojima gosti mogu posaditi i ubrati proizvode prirode.
Ako vam je hrana bitna i pazite što jedete, ovo su destinacije za vas...