Diljem svijeta cvjetaju stabla trešnje, a ti možeš krenuti na virtualnu šetnju čarobnim lokacijama

Proljeće je već u punom jeku, a nema ništa ljepše od prekrasnih stabala koja se bude iz zimskog sna

Diljem svijeta cvjetaju stabla trešnje, a ti možeš krenuti na virtualnu šetnju čarobnim lokacijama

Stabla trešnje oko nas polako poprimaju svoju karakterističnu nijansu ružičaste. Iako putovanje sada nije opcija, možeš i dalje iskusiti čaroliju ovog posebnog stabla koju stvara diljem svijeta i to zahvaljujući Google Earth web stranici. 

Image

Mirjana Mikulec savjetuje ti kako da uneseš proljeće u svoj dom


Projekt "Cherry Blossoms Around the World" pokrenut je kako bi svi mogli uživati u bajkovitom ugođaju nježnih latica koje krase stabla u srcu Japana, Parizu, Brazilu ili Kanadi. U virtualnoj šetnji možeš posjetiti ukupno 10 najraskošnijih stabala i šetnica koje se transformiraju u proljeće.

Šetnja započinje u Tokiju, na poznatoj šetnici uz rijeku Meguro koju krasi 800 stabala trešnje. 


Nastavlja se u još jednom poznatom japanskom gradu Miharu. Ovdje možeš vidjeti stablo trešnje staro preko tisuću godina.


Izvan Azije virtualna će te šetnja odvesti na Trg Jeana XXIII u Parizu, Praça do Japão u Brazilu, Kungsträdgården u Stockholmu i Garganta de Las Nogaledas u Cáceresu, Španjolskoj gdje preko dva milijuna trešanja obuće ružičasto ruho početkom travnja. 


Osim toga odvest će te u Park kraljice Elizabete u Vancouveru i završiti putovanje u Washingtonu.

Iako je logično da svaka od ovih lokacija ima drugačije vrijeme kada su trešnje u cvatu, sateliti Google Eartha pobrinuli su se da uhvate trenutke kada je pojedina lokacija u punom cvatu. Nakon što se virtualno prošetaš ovim prekrasnim lokacijama, možda dobiješ i inspiraciju za neko buduće putovanje ili odlučiš posaditi prekrasno drvo trešnje u svom vrtu. 

Cherry Blossoms Sakura Tree GIF from Cherryblossoms GIFs