Predivna ideja ovog doma za starije i nemoćne uljepšala nam je tjedan

'Prijatelj preko pisma' naziv je plemenite akcije kojom obiteljski dom za starije i nemoćne 'Noni' želi proširiti božićni duh i svojim korisnicima uljepšati ovo izazovno vrijeme u kojem se svi nalazimo

Predivna ideja ovog doma za starije i nemoćne uljepšala nam je tjedan

Napokon smo ušli u prosinac, mjesec božićnog veselja i darivanja, ali i posljednji mjesec u ovoj neuobičajenoj i izazovnoj godini. Zbog svima pozante situacije i pridržavanja epidemioloških mjera, ovaj Božić definitivno će biti drugačiji od svih drugih dosad

To posebno znaju korisnici domova za starije i nemoćne koji su se morali prilagoditi novim vremenima. Neki od njih svoje najbliže nisu vidjeli mejsecima, baš kao ni oni njh.

Upravo zato je obiteljski dom za starije i nemoćne 'Noni' iz Zagreba pokrenuo hvalevrijednu inicijativu 'Prijatelj preko pisma' i svojim korisnicima odlučio uljepšati božićno vrijeme. 

"Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši korisnici prilagodili su se ovim novim izazovnim vremenima, ali pridržavanje epidemioloških mjera ne znači da nisu u mogućnosti upoznati nove prijatelje", piše na početku njihove objave na Facebooku. 

"Zato molimo sve naše pratioce, ali i vaše mame, tate, bake, djedove, sinove i kćeri, ma recite svima koje poznajete - da nam pošalju pismo!"

Korisnici ovog doma predstavili su se na komadu papira i rekli nekoliko riječi o sebi, a iz doma pozivaju sve koji su pronašli zajedničku temu s nekima od njih, da im pošalju pismo i napišu koju motivirajuću riječ i lijepu želju za ovaj Božić. Čak i da ne znaš o čemu bi pisala, možeš poslati neki crtež ili božićnu čestitku (na Obiteljski dom Noni - za *ime korisnika*, Črna voda 24a, 10 000 Zagreb, Hrvatska) jer svaki mali znak pažnje je dobrodošao.

U nastavku prenosimo objavu doma u cjelosti, kao i fotografije korisnika koji već čekaju prva pisma

?? ?????????????????? ?????????? ?????????? ?? Božić je vrijeme darivanja u kojem prevladavaju osjećaji iščekivanja, nade i čežnje. Naši...

Objavljuje Obiteljski dom za starije i nemoćne "Noni"Subota, 5. prosinca 2020.Ne znamo za vas, ali nas je ova ideja u potpunosti raznježila i uljepšala nam cijeli tjedan, a budući da je objava u samo dan i pol podijeljena više od tisuću puta, ne sumnjamo da će poštanski sandučić ovog doma biti pun!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.