Pravilno umivanje lica

Pravilno umivanje lica prije odlaska na počinak je neophodan korak za održavanje zdravlja kože lica

Pravilno umivanje lica

Čišćenje lica treba biti najjednostavniji dio vaše svakodnevne rutine za njegu kože. 

Sigurno niste svjesni činjenice da previše običnih i loših navika može prouzročiti mnoge kožne probleme, kao što su suha područja, iritaciju lica, masnoću, crvenilo, začepljene pore, izbijanje akni. Sve ovo možete izbjeći ako znate postupak za pravilno umivanje lica

Tijekom dana sva masnoća koja se nakuplja na vašoj koži oksidira te još više skuplja nečistoću i nakupine od zagađenja, bakterija, znojenja i dima na stanicama. 

ImageKožu lica treba očistiti navečer, kako biste uklonili te toksine koji uzrokuju začepljenje pora i pridonose starenju kože. Pravilno umivanje lica, važno je radi uklanjanja masnoće i sićušnih kapljica znoja koje se mogu stvoriti tijekom noći. 

Lice treba prati barem dva puta dnevno. Ujutro, čim se probudite da isperete prljavštinu i bakterije koje se na koži skupe za vrijeme spavanja, a navečer, da biste skinuli make up i bakterije skupljene kroz dan.

Pravilno umivanje lica podrazumijeva umivanje mlakom vodom, jer hladna voda smanjuje pore i onemogućuje izlučivanje viška sebuma, dok vruća voća uzrokuje upalu i može pogoršati vaše akne.

Gel za umivanje treba biti prilagođen vašem tipu kože i imati odgovarajuću pH vrijednost. Sapun izbjegavajte jer previše isušuje.
Ručnik je potrebno mijenjati svaki dan, ili čak nakon svakog umivanja.

I za kraj, prije bilo kakve intervencije na licu, ruke vam moraju biti čiste. Dakle, prije nego krenete s čišćenjem i njegom lica, dobro operite ruke jer ćete u protivnom licu nanijeti dodatnu štetu.

Imajte na umu da pretjerano pranje ili grubo ribanje kože lica mogu pojačati stvaranje masnoće na vašoj koži, što dovodi do pojave akni. Stoga je važno da se pridržavate ovih nekoliko naputaka za pravilno umivanje lica.