Pravila ponašanja na društvenim mrežama

Znate li koja su pravila ponašanja na društvenim mrežama? Ako niste sigurni da ih poznajete bilo bi dobro da se informirate na vrijeme, a mi u nastavku pišemo upravo o ovim pravilima

Pravila ponašanja na društvenim mrežama

Pravila ponašanja na društvenim mrežama postala su bonton suvremenog svijeta. Ako se i vi koristite društvenim mrežama, vrijeme je da savladate ova pravila, jer je lijepo ponašanje na društvenim mrežama vrlo važno. 

ImageZnate li da kršenje pravila ponašanja na društvenim mrežama može dovesti do sankcija?
Sigurni smo da znate, ali ponovit ćemo to. Sankcije poput brisanja profila korisnika koji je objavljivao nedozvoljen sadržaj ili čak do ozbiljnijih sankcija kao odgovaranja pred zakonom neizbježne su ako na bilo koji način kršite ponašanja na društvenim mrežama.

Pravila ponašanja na društvenim mrežama određuju granicu između prihvatljive slobode govora i govora mržnje. 
Česti su slučajevi zlouporabe društvenih mreža gdje određeni korisnici pozivaju na mržnju, netrpeljivost, rasizam, bilo kroz komentiranje raznih objava, ili osobno iskazivanje kontroverznih stavova na vlastitom profilu.

Pravila ponašanja na društvenim mrežama određuju kakav sadržaj je dozvoljeno objavljivati i što je sve neprihvatljivo govoriti u virtualnom svijetu.