ADVENTSKA ČAROLIJA

Neobični oblaci i nebeski ples: 'Polarni san' je najromantičnije mjesto zagrebačkog Adventa

I ove godine možemo uživati u predivnoj instalaciji u centru grada. 'Polarni san' razveselit će mališane i velike, ali je i sjajna pozadina na savršene Instagram fotografije

Polarni san
Foto: Patrik Maček/Pixsell

Zagrebački Advent već traje i mnogi su napravili plan kako bi uživali na svakom šarenom mjestu, ali i kako bi isprobali sve specijalitete koji se nude na štandovima. No ove godine, kao i proteklih, posebno nas je razveselila instalacija u tunelu Grič.

Instalacija "Polarni san" stvara posebno iskustvo jer se šetnja pretvara u prolazak kroz ledenu špilju. No ne radi se samo o ledenom iskustvu nego trenutku u kojem treba zastati - i shvatiti gdje smo bili i kuda idemo? Tunel Grič je trenutak između.

"Iza nas je 2022., ispred nas 2023., u sredini svijetli sadašnji trenutak. Na prijelazu godine vrijeme je da se zapitamo: gdje smo bili i kamo idemo? Dobro došli u Polarni san, "trenutak između", koji vas poziva da ostavite prošlost iza sebe i zakoračite prema željenoj budućnosti. Sve što trebate učiniti je proći kroz jednu sasvim drugačiju ledenu špilju nad kojom se njišu neobični oblaci i odvija nebeski ples polarne svjetlosti – i malo sanjati! Možda vas nakon Polarnog sna čeka sve ono čemu se potajno nadate!", poruka je kreativnog tima koji je napravio ovu instalaciju.

Upute za Polarno sanjanje: Zastanite u sredini – pogledajte unazad, ali i unaprijed.

Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell
Image
Foto: Patrik Maček/Pixsell

Pogledaj video: Vježbaj jogilates kod kuće