Blagdani su pred nama

Prvi Božić s partnerom? Imamo nekoliko savjeta kako da prođe što bolje

Blagdani su pred vratima, a ako su ovo prvi blagdani koje provodiš sa svojim novim partnerom - ne brini. Imamo nekoliko savjeta kako da ih učiniš nezaboravnima

prvi-bozic.jpg
Foto: Pexels

Pred nama je najljepše doba godine koje najčešće provodimo sa svojom obitelji, prijateljima i voljenima, a naš partner nije iznimka. Provođenje Božića i cijele blagdanske sezone s onima koje volimo trebalo bi biti ugodno i zabavno iskustvo, a ne stresno, osobito kada je u pitanju prvi Božić s novim partnerom. Naravno da i to sa sobom nosi određenu razinu stresa - no uz nekoliko savjeta to ne mora tako biti.

Image
Istina ili?

Slažeš li se? Ovo su božićni darovi koje nitko ne želi pronaći ispod bora

Tijekom ove sezone vaša bi veza mogla postati jača ili bi je stres mogao pomalo istrošiti, zato je vrlo važno na vrijeme obratiti pažnju na neke detalje. Bilo da se radi o kupnji savršenog dara za tvog partnera ili o tome kako uskladiti vaše obiteljske tradicije i običaje, daj si vremena da o svemu dobro razmisliš, ali i da zajedno porazgovarate o tome.

Ako je ovo tvoj prvi Božić s tvojim partnerom, uz ovih nekoliko savjeta učinit ćeš ga nezaboravnim i posebnim.

Uspostavite pravila za darivanje

Svi mi volimo dobivati i poklanjati darove, a provodiš li svoje prve blagdane s partnerom, svakako postavite nekoliko pravila o tome kako će izgledati darivanje. Iako razgovor o tome kako ćete (i hoćete li uopće) jedno drugoga darivati možda nije spontano ili romantično iskustvo, na kraju će i tebi i njemu biti puno lakše kada ćete birati poklone - znat ćete točno što druga strana želi i izbjeći ćete nepotreban stres.

Također, razgovarajte o tome kada planirate razmijeniti te darove, voli li tvoj partner više sentimentalne ili korisne darove te koji vam je budžet. Sve su to važna pitanja koja si trebate postaviti kada odlučujete što pokloniti jedno drugome ovih blagdana.

shimmer fallback

Poštujte međusobne tradicije i stvorite neke vlastite

Blagdanske tradicije važan su dio blagdanske sezone i bez obzira na to koliko vremena provodiš sa svojim partnerom ove sezone, važno je da oboje poštujete međusobne tradicije, osobito kada su u pitanju vjerski praznici. Blagdanske tradicije treba poštovati jer pomažu stvoriti dodatnu povezanost između vas, a na koji god način da slavite Božić, napravite mjesta i za neke svoje tradicije.

Pecite božićne kolačiće zajedno, postavite lampice, odredite koji ćete dan provesti zajedno, a koji s obitelji… Ovo je sjajan način da stvorite nešto što će biti samo vaše i u čemu možete uživati ​​svake godine zajedno.

shimmer fallback

Iskoristite blagdane za to da se ponovno povežete

Ovo nije samo sezona pretrpanih rasporeda i zauzetih datuma u kalendaru - ovo je također i vrijeme odmora. Iskoristite ovu priliku da se ponovno povežete jedno s drugim, provedete više vremena zajedno i uživate u međusobnom društvu. Ako imaš slobodnog vremena izvan posla, neka ti bude prioritet da dio tog vremena provedeš sa svojim partnerom.

Blagdani su pravo vrijeme da odložiš uobičajene obveze i odvojiš vrijeme za one koji su ti najvažniji. Bilo da se izležavate na kauču i gledate božićne filmove, provodite vrijeme uživajući u svojim hobijima ili planirate improvizirani izlet, iskoristite blagdansku sezonu da ojačate svoju vezu.

shimmer fallback

Uključite i vašu obitelj i prijatelje

Odvoji vrijeme za svoju obitelj i prijatelje u ovo doba godine i pokaži svom partneru koliko su ti i njegovi voljeni važni tijekom blagdana. Ako tvoj partner dolazi iz obitelji koja slavi praznike darivanjem, blagdanskim ukrašavanjem ili nekim vjerskim običajima, podrži njegove tradicije s obitelji i potakni svog partnera da zajedno uživate u tome.

Također, pobrini se da i on aktivno sudjeluje u blagdanskoj sezoni s tvojom obitelji i prijateljima te da se osjeća kao dio vaše tradicije. Na taj ćete način uključiti sve one koji su vama važni, a to može stvoriti dodatnu povezanost između vas dvoje.

shimmer fallback

Neka blagdani budu ugodni i zabavni

Blagdani bi trebali biti vrijeme za slavlje i zabavu s partnerom. Oslobodi se pritiska i opusti se kako bi zapravo mogla uživati ​​u njima i zbližiti se sa svojim partnerom umjesto da ti pritisak oko viđanja obitelji ili darivanja darova ove dane učini stresnima. Provedite kvalitetno vrijeme zajedno kako bi vaš prvi Božić bio nezaboravan i nešto čega ćete se uvijek rado sjećati.

Bilo da želite ukrasiti cijelu kuću već sada ili preskočiti dekoracije i samo gledati blagdanske filmove - neka to što radite bude zabavno i opuštajuće, ali i bez nepotrebnog stresa.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.