Inspiracija za jesensko uređenje doma

Od dnevnog boravka do kuhinje: Neodoljive sitnice koje će stvoriti jesenski ugođaj u tvom domu

Vrijeme je za uživanje u jesenskim bojama i aktivnostima, a nakon puno ljetnih lutanja dom treba postati mjesto udobnosti i jesenske topline. Sve je moguće postići sa samo nekoliko sitnica

profimedia-0563836938.jpg
Foto: Profimedia.hr

Svako godišnje doba je posebno lijepo zbog određenih stvari, ali za mnoge ljude je upravo jesen najljepše doba godine. Nekon dugog i vrućeg ljeta te prije hladne i mračne zime, jesen je vrijeme za uživanje u nevjerojatnoj paleti boja i različitim aktivnostima. Osim toga svi puno više uživaju u svojim domovima i ponovno se vrate nekim kućnim aktivnostima koje se pomalo zaborave tijekom ljeta.

Image
Jeftino, a efektno!

Dizajneri interijera: Na ove dekoracije ne trebaš potrošiti cijelo bogatstvo

Novo godišnje doba vrijeme je za pečenje kolača bogatih okusa, uživanje u mirisu čaja, ali i u odjeći poput pletiva. Mirisi i boje jeseni su posebni jer smiruju i daju osjećaj topline. Kako se svi više okrećemo prema sebi i domu tako želimo da bude još ljepši i ugodniji. No nije potrebno potrošiti puno vremena i novaca za takve promjene, dovoljno je samo unijeti neke sitnice i dom će postati još ugodnije mjesto.

U nastavku pronađi ideje koje ti mogu pomoći da uljepšaš svoj dom da postane mjesto u kojem ćeš još više uživati ove jeseni.

Dnevni boravak

Vrlo malo je potrebno da se dnevni boravak pretvoriti u ugodan jesenski prostor u kojem ćeš uživati u filmovima, serijama i druženju s obitelji. Svijeće su obavezne u jesenskom dekoru, deke i jastuci na ležajevima i foteljama, ali i neke druge dekoracije u jesenskim bojama. Sve nijanse smeđe bit će dobar odabir za nježan ulazak u novo godišnje doba.

Pepco, svijeća od soje - 90,41 kn/12 eur

Image

Pepco, jastuk - 75,35 kn/10 eur

Image

Pepco, umjetna trava u vazi - 113,02 kn/15 eur

Image

Blagovaonica i kuhinja

Vrijeme je da se sve zabave s otvorenog presele u unutarnje prostore. Blagovaonica tako ponovno postaje mjesto gdje se okuplja obitelj i uživa se u ukusnim jesenskim jelima. Bučnice, tople guste juhe, variva bogata okusima, ali i kolači s jabukama mnogima su omiljena jesenska jela. Kako bi obiteljska druženja bila još ljepša, a kuhanje zabavnije dovoljno je dodati nekoliko sitnica u jesenskim bojama da se dom pretvori u jesensko gnijezdo.

Pepco, komplet dvije čaše - 75,35 kn/10 eur

Image

Pepco, posuda u košari - 75,35 kn/10 eur

Image

Pepco, zdjela - 30,14 kn/4 eur

Image

Spavaća soba

Ugodna spavaća soba treba biti ispunjena prirodnim materijalima, a ovom godišnjem dobu najviše odgovaraju zemljani tonovi. Na primjer, plahte mogu biti bijele, posteljina u sivim i bež nijansama. Deke, pokrivači i jastuci mogu ima različite uzorke. No dodaci poput suhog cvijeća, svijećnjaka ili nekih drugih dodataka također će spavaću sobu učiniti ugodnijom.

Pepco, pamučni pokrivač - 90,41 kn/12 eur

Image

Pepco, samostojeća led lampa - 75,35 kn/10 eur

Image

Pepco, dekoracija - 22,60 kn/3 eur

Image

Ulazna vrata i prostor oko kuće

Ljudi koji imaju kuće i dvorišta često zaborave kako i tijekom jeseni mogu uljepšati prostor oko kuće. Ljeto je vrijeme kada se puno više vremena provodi u dvorištima i uživa u uređenju. No i jesen je vrijeme kada se može uživati u različitim aktivnostima i kada dvorišta i ulazni prostori mogu izgledati uređeno. Vijenci na ulaznim vratima, bundeve, vanjske lampe i drugi detalji mogu biti lijep dodatak u dvorištu, a nije potrebno potrošiti puno novaca.