Lijep, lijepa

Nomen est omen: Dječja imena koja znače lijep(a)

Neki roditelji, koliko god se trudili pripremiti za dolazak prinove, kući iz rodilišta odlaze s bebom kojoj još nisu dali ime. Za davanje imena djetetu imaju zakonski rok od mjesec dana, no zašto toliko čekati? Izaberite ime na vrijeme kako biste se kasnije u potpunosti mogli posvetiti svojoj bebi

pexels-pixabay-34763.jpg
Foto: Pexels

Odabir imena za dijete spada u slatke muke iščekivanja rođenja novog člana obitelji. Kad novorođenče stigne na svijet, koliko god bilo smežurano i ispaćeno od porođaja, svojim je roditeljima najljepše na svijetu. I to je objektivna istina jer je novi život je čudo i ljepota u njegovom najčišćem obliku. Možda i ti brojiš sitno do dana kad ćeš konačno ugledati svoju bebu.

Zaljubit ćeš se u nju na prvi pogled i možda joj poželjeti dati ime koje znači ljepotu. Potrudile smo se pronaći imena za djevojčice i dječake koja znače upravo to. Lijep, lijepa, ljepota - postoji li ime s ljepšim značenjem, koje više odgovara djetešcu koje nosiš pod srcem? Među imenima koje smo pronašle ima i jedno slavensko koje nam se posebno sviđa. U nastavku pročitaj koja su to dječja imena koja znače ljepotu.

Image
Posebna kod nas

Tražiš ideje? Lijepa i 'neobična' imena za djevojčice i dječake

Image
Foto: Pexels

Astrid - znači božanstveno lijepa. Ime skandinavskog porijekla.

Lavana - znači lijepa. Ime indijskog porijekla.

Rozabela - znači lijepa ruža. Ime talijanskog porijekla.

Arden - znači mjesto velike ljepote. Ime hebrejskog porijekla.

Jolie - znači lijep, lijepa. Ime francuskog porijekla.

Kalista - znači ona koja je najljepša. Ime grčkog porijekla.

Adelina - znači lijepa. Ime škotskog porijekla.

Divna - slavensko žensko ime, a označava onu koja je prekrasna.

Apolon - grčko ime. Tako se zvao sin Zeusa i Lete koji je bio iznimno lijep mladić zbog čega je ovo ime sinonim za mušku ljepotu.