Najbolji materijali za svečane haljine

Evo nekoliko ideja za svečane haljine, a reći ćemo i koji su materijali najbolji za određene svečane haljine

Najbolji materijali za svečane haljine

Potražili smo najbolje između materijala idealnih za šivanje svečane haljine i pronašli nekoliko ideja.

Ako mislite da ste pronašli idealni materijal, može se reći i da ste pronašli idealnu haljinu, jer materijali za svečane haljine su ona važnija polovica posla oko izbora.

ImageMaturalna večer, noć poslije vjenčanja, kumstvo i slično su najvažniji događaj u životu svake djevojke. 
Haljinu o kojoj svaka djevojka mašta moguće je pronaći u modnim studijima, ali one se najčešće šiju po mjeri i želji. 


Nakon što odlučite kakvu haljinu želite, pomno se odabiru materijali za svečane haljine.

Svaki kroj traži određenu vrstu i debljinu materijala. Ali svaki materijal traži i osobu koja će ga najbolje nositi. Zato materijal za svečane haljine prilagođavajte svojoj osobnosti.

Muslin je materijal koji se najčešće bira za svečane haljine. Ako želite dugu haljinu, koja fino pada i izgleda raskošno, onda je on idealan za vas. 
Svila je najfinijeg, nježno vlakno koje se dobiva odmatanjem čahura dudova svilca.  Ona je pogodna za jednostavne „A“ krojeve, bez pretjeranih detalja.
Saten je sjajna tkanina, koja je najpogodnija za izradu haljina koje imaju čvrstu formu. To su haljine koje se šire na dnu, slično krinolinama ili haljine uskog kroja sječene ispod koljena. 
Žoržet je lagana i gotovo prozirna tkanina. Odlična je za lepršave haljine.
Čipka nekima predstavlja vrhunac i najbolji detalj svečane haljine, dok je drugima ona kič i ne vole je uopće vidjeti na haljinama.


Kao što smo rekli, vrstu materijala za svoje svečane haljine prilagodite samo sebi, i birajte materijale u kojima ćete se vi osjećati udobno, bez obzira sviđali se oni nekome drugome ili ne.