Suze i smijeh

Sedam ovogodišnjih božićnih reklama koje će raznježiti i najtvrđa srca

Zakoračili smo u blagdansku sezonu, a jedna od stvari zbog koje osjećamo posebnu toplinu oko srca su upravo božićne reklame koje nas uvijek oduševe, pa tako i ove godine

profimedia-0563014983.jpg
Foto: Profimedia

Jedva smo dočekale blagdansku sezonu i božićne reklame koje iz godine u godinu u nama izazivaju pravu bujicu emocija. U samo dvije do tri minute, mnoge emotivne i originalne božićne reklame uspiju prenijeti poruke koje često zaboravljamo, a to je da trebamo više opraštati jedni drugima, provoditi više vremena sa svojim bližnjima i općenito biti pozitivniji.

Image
Omiljeni božićni filmovi

Spremni za blagdane: Božićni filmski klasici koje želimo gledati i ove godine

Iako im je u cilju potaknuti potrošače na kupnju proizvoda istoimenog brenda; u silnoj užurbanosti, moru negativnosti i ružnih vijesti, božićne reklame posljednjih su godina postali pravi kratki filmovi koji, prije svega, pobuđuju empatiju i podsjećaju na istinski duh Božića, stoga ih svake godine željno iščekujemo!

Od Disneya do John Lewisa - izdvojile smo neke od najljepših božićnih reklama za 2022. godinu. Pripremi maramice!

Aldi: Home Alone

Aldi je ove godine izbacio božićnu reklamu inspiriranu omiljenim božićnim filmom mnogih generacija - Sam u kući. Reklama počinje tako što Kevinova obitelj žurno prolazi kroz zračnu luku kako bi stigli na let za Pariz, a kad se smjeste u avion primjećuju da nedostaje Kevin baš kao što je i scena u filmu. Mrkva koja predstavlja Kevina u ovoj reklami suočava se s brojnim izazovima i postavlja zamke za nepozvanog gosta. Čak pokušava postati Snjegovićev nos, a nakon što joj to ne uspije, uočava Djeda Mraza i ponovno se ujedinjuje sa svojom obitelji. 

Disney: The Gift

Disneyeva animirana reklama predstavlja priču u kojoj se članovi obitelji pripremaju na dolazak prinove, međutim nisu svi spremni na to, posebno djevojčica Nicole koja se osjeća pomalo zapostavljeno jer je njezina majka fokusirana na bebu. Stoga joj društvo pravi plišanac Mickey Mouse. Ipak, kada njezina majka rodi i vrati se kući, djevojčica svojoj tek rođenoj sestri daruje svoju omiljenog plišanca. Ova dirljiva reklama puna ljubavi osvojit će te na prvu.

Erste: Belive In Christmas

Radnja ove božićne reklame vrti se oko zlikovca koji želi unijeti nemir i uništiti Božić drugim ljudima, no to mu ne uspijeva. Unatoč tome što im je oduzeo struju i grijanje, ljude to ne sprječava već upravo suprotno - počinju se okupljati oko božićnog drvca sa svijećama u rukama. Ova reklama jasno poručuje da se poanta Božića krije u zajedništvu.

Sainsbury's: One Upon a Pud

U središtu Sainsburyjeve božićne reklame je grofica koja želi najbolju ponudu delicija za svoju gozbu. Nakon što joj predstave nekoliko opcija otvoreno im daje do znanja da nije oduševljena. Međutim, jednom je slastičaru poručila da ako ne osmisli neku alternativu da mu se ne piše dobro. Slastičar je ovo upozorenje shvatio ozbiljno pa se bacio na posao i na gozbi predstavio božićni puding koji je, na sveopće iznenađenje, oduševio groficu.

Lidl: The Story of Lidl Bear

Glavne uloge u Lidlovoj božićnoj reklami imaju djevojčica i njezin medvjedić. Nakon što djevojčica svog plišanog medvjedića odjene u Lidlov džemper, medo slučajno postaje božićna maskota. Ubrzo ga angažiraju za razne reklame, no čini se da baš ne uživa u silnoj pažnji. Na djevojčičin apel vraća se kući u njen zagrljaj.

John Lewis: The Beginner

Reklama počinje scenom u kojoj muškarac pokušava naučiti voziti skejtbord i iako mu baš ne polazi za rukom- ne odustaje. Sve postaje jasno u trenutku kada mu se pred vratima pojave socijalna radnica i djevojčica koja drži u ruci skejtbord. Muškarac je cijelo vrijeme bio odlučan u namjeri da savlada ovu vještinu kako bi imao nešto zajedničko s djevojčicom koju udomljava zajedno sa suprugom. Ova dirljiva božićna reklama u čijem je fokusus udomiteljstvo rastopit će tvoje srce.

Asda: Have your Elf a Merry Christmas

U Asdinoj božićnoj reklami se ove godine u glavnoj ulozi našao glumac Will Ferrell, koji nas je osvojio još 2003. godine u popularnom filmu Vilenjak. Radnja ove reklame vrti se upravo oko Vilenjaka koji se želi zaposliti u trgovini. Nakon što ga kolege upoznaju s njegovim zadacima na poslu, zbunjen, ali dobronamjeran Vilenjak postaje pomalo nestašan. Međutim, sve se promijeni kad priredi iznenađenje poslodavcu i kolegama zbog čega na kraju i dobiva posao.