Najbolja domaća sredstva za čišćenje kuće

Znate li koja su to najbolja i najjednostavnija domaća sredstva za čišćenje kuće kojima možete zamijeniti skupe i opasne kemikalije koje inače kupujete?

Najbolja domaća sredstva za čišćenje kuće

Domaća ili prirodna sredstva za čišćenje kuće zasnivaju se na prirodnom sapunu, octu, limunovom soku, glicerinu, boraksu, sodi bikarboni, soli i eteričnim uljima. Najčešće se izrađuju u kućnoj radinosti i koristimo ih po potrebi. A znate li da njima možete čistiti sve u kući gotovo jednako uspješno kao i s kemijskim sredstvima, koja su ujedno i vrlo otrovna.

ImagePasta od sode bikarbone i vruće vode  uspješno će pobijediti tvrdokorne naslage masnoća u kuhinji , čak i u vašoj pećnici.
Pustite je da neko vrijeme odstoji, tek onda izribajte čeličnom vunom i uklonite vlažnom krpom ostatke.  Neki  jako zapečeni dijelovi mogu odoljeti pasti, pa – ponovite postupak!

Domaća sredstva za čišćenje najčešće imaju citrusne  note a mi te note u svom domaćem višenamjenskom sredstvu za čišćenje obožavamo.
Da biste dobili takvo domaće sredstvo za čišćenje kuće u staklenu bocu stavite kore po mogućnosti netretiranih  limuna  ili drugih citrusa (možete upotrijebiti i začinsko bilje po izboru kao i eterična ulja),  zalijte ih zagrijanim octom, zatvorite bocu  i pustite da odstoji bar jedan dan, može i duže. 
Procijedite i stavite u raspršivač. Ne samo da ćete očistiti, ne samo da ćete dezinficirati svoj prostor nego i uživati u mirisu!

Domaća sredstva za čišćenje kuće uvijek su bolji izbor jer osim što ste potrošili novac na kupnju kemijskog toksičnog preparata, i vi i ukućani udisali ste štetne kemikalije, a kućni ljubimac zaprljao je šape, koje će poslije polizati. Ne zvuči baš dobro, slažete li se s nama?

Čistoću doma stoga treba održavati prirodnim sredstvima, kao što su to radile naše bake i prabake, a koja su to domaća sredstva za čišćenje kuće? Evo i savjeta.

Proizvesti svoja vlastita, ekološki i zdravstveno prihvatljiva domaća sredstva za čišćenje kuće, vrlo je jednostavno. 
Potrebno vam je tek nekoliko jeftinih sastojaka i malo uloženog vremena i truda ako želite pokušati.
Ako koristite domaća sredstva za čišćenje nećete ugroziti svoje zdravlje ili zagaditi prirodu.