Sretan imendan!

Marljive i voljene: Kakve su osobe imena Mirna?

Na današnji dan, 9. svibnja, imendan slave sve Mirne pa smo odlučile saznati što se krije iza tog lijepog imena

Imendan Mirna

Svi mi znamo barem jednu Mirnu, a čak i ako ne znamo, dobro nam je poznato to prekrasno ime - ovo žensko ime jedno je od češćih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi njih preko tri tisuće. No što se krije iza imena Mirna?

Image
Sretan imendan!

'Radoznala i bistra': Kakve su osobe imena Maja?

Ime Mirna žensko je ime domaćeg porijekla, a u sebi sadrži osnovu "mir" koja je veoma zastupljena u mnogim slavenskim imenima. U prenesenom značenju, ovakvo je ime želja roditelja da dijete bude spokojno, staloženo, zadovoljno i u miru. Ime je nastalo od pridjeva mirna i označava mirnu osobu, a postoji i tumačenje da ime dolazi od staroslovenskih riječi myrna ili myrrhna, što također znači mirno, blago, voljeno.

Kakve su osobe imena Mirna?

Značenje imena Mirna objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o osobama kojima su vodilje kroz život dobrota i marljivost. No oprez često sprječava osobe imena Mirna da postignu veći uspjeh, a često su i sumnjičave prirode. Imaju malo povjerenja u druge i u sebe, no imaju dobar osjećaj za detalje, uporne su i lojalne, pa se na njih uvijek možemo osloniti.

Osim toga, odobe koje nose ovo ime praktične su, pouzdane i uvijek spremne pomoći, a karakteriziraju ih i vjernost, dosljednost, samodisciplina i usmjerenost prema rješavanju problema.

Svim našim Mirnama želimo sretan imendan!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.