Loša atmosfera, a ni jela nisu oduševila - gorke šparoge, vodenasti umak i nekuhana riža

U novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' iz Vinkovaca i okolice domaćica je bila prodavačica u optici Jelena. Domaćica je večeru pripremala u kući svojih roditelja u mjestu Novi Jankovci, a gostima je pripremila predjelo naziva Mekani jastučići, glavno jelo Kakva sam, takva sam te desert Slastica s prozora.

pjesma za kraj.PNG

Vesela i nasmijana dočekala je goste i nazdravili su za dobru večeru i još bolju zabavu. „Orahovac mi je baš bio dobar“, rekla je Ruža, a Jelenu je posebno razveselilo što joj je Nikola donio debele čarape, a Natalija najlonke zato što su primijetili kako je njoj uvijek hladno.

Za predjelo je Jelena poslužila šparoge, šunku i sir u lisnatom tijestu. Nikoli je predjelo bilo dobro, svi su mu se okusili stopili, a i svidjelo mu se i lisnato tijesto, baš kao i Ruži i Nataliji. „Bilo mi je jako fino, nije bilo nijedne namirnice koju ne volim. A umak je bio odličan, volim kad se osjeti bijeli luk“, dodala je Natalija. Nikola je htio još, a Jelena mu je rekla da će mu spakirati da ponese kući. No Jasminki nije baš sve bilo ukusno: „Malo su mi šparoge davale gorčinu, nije mi to bilo nešto top.“

Image

Jelena je za glavno jelo poslužila junetinu u umaku sa senfom te bijelim i crvenim lukom uz rižu. „Bilo mi je malo obično - umak je bio vodenast, a riža mi nije sjela zato što nije bila kuhana“, rekao je Nikola, a i Ruži je bilo nekako obično. „Junetina mi je bila jako fina, no riža nije bila dovoljno kuhana. Domaćica je rekla da se služi ledeno hladna uz jelo, a meni je to bio sukob na tanjuru“, komentirala je Jasminka. Nataliji je također bilo vodenasto pa je rekla kako bi ona poslužila i kruh uz glavno jelo, a riža joj se nije uklopila i ona bi poslužila palentu. „Možda se Jelena malo zaletjela s tim jelom, nije baš jednostavno napraviti dobar umak, ali mlada je, naučit će“, zaključila je Ruža.

Tortu koju domaćica najviše voli poslužila je za desert i odmah je pozvala svirače da ih zabavljaju. Gosti su brzo prestali jesti tortu, ustali se, počeli pjevati i plesati. „Za moj ukus već viđeno. Namjerno nisam htjela nešto toga tipa zato što to danas manje-više svi rade“, komentirala je Natalija iznenađenje, a Jasminka je dodala kako joj se čini da su danas svi nešto bili umorni.

Za svoju večeru Jelena je dobila po osmicu od Jasminke, Natalije i Nikole zato što im je nisu svidjeli atmosfera, vodenast umak, nekuhana riža i gorke šparoge dok je Ruža dala ocjenu devet uz objašnjenje: „Sve je bilo dobro osim raspoloženja.“

U završnici vinkovačkog tjedna kuha Ruža, a hoće li uspeti dobiti četiri desetke kao Nikola - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20.15 na RTL-u.