Pripazi

Posebno obrati pažnju jer ovo su namirnice koje se ljeti lako pokvare

Ljeto je poznato po ukusnoj hrani, ali i čestim otrovanjima uslijed konzumiranja ponekih namirnica. Osim mlijeka, još su neke namirnice plodno tlo za razvoj bakterija koji bi te mogle baciti u krevet.

pexels-photo-3758053.jpeg
Foto: Pexels

Riža

Kuhana riža jedna je od namirnica koja ne može dugo stajati jer se pretvori u kašu. No, i bolje da ne može. Možda nisi znala, ali u pripremljenoj riži se mogu razviti bakterije otporne na toplinu. To znači da one u njoj ostaju i nakon kuhanja. Ostaviš li rižu dugo na sobnoj temperaturi, postoji mogućnost da ćeš patiti od neželjenih simptoma. Neki zato savjetuju da tijekom vrućih dana rižu odložiš u hladnjak već dva sata nakon kuhanja. Uz to, obavezno je baci ako ti i nakon tri dana ostane nekog rižota koje si pripremila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/8