Koje dekoracije od mrkve možete napraviti sami?

Ako se odlučite na dekoracije od mrkve izdvajamo nekoliko detalja za vas u nastavku

Koje dekoracije od mrkve možete napraviti sami?

Malo mašte i pravi alat omogućit će vam da pripremite dekoracije od mrkve za svečani ili blagdanski stol. Evo kako napraviti dekoracije od mrkve 


Dekoracije od mrkve, nakon rotkvica, najljepši su i najčešći ukras za stol u ovo vrijeme kada sve pršti od boja i okusa.

Nabavite povrće u raznim bojama i dobar alat kojim ćete se poigrati te učiniti vaš stol posebnim.

ImageAko vam je dosadilo gledati uvijek iste kolutiće mrkve u tanjuru, evo jedne simpatične ideje kako izrezanu mrkvu učiniti atraktivnijom. 
S obzirom na to da su dekoracije od mrkve , uz dekoracije od rotkvica, među najatraktivnijima reći ćemo kako ih oblikovati.

Nožem za oblikovanje povrća i voća izrežite mrkve u razne oblike. najbolje da to bude obliku cvijeta ili pak nekog drugog nepravilnog ili geometrijski pravilnog oblika.

Mrkvu po dužini zarežite nožem na pet, šest mjesta, ovisno želite li dobiti zvjezdicu s pet ili šest krakova. Pazite da uvijek zarežete manje od pola jer će se u protivnom mrkva raspasti.

Postoje i dva načina da napravite dekoracije od mrkve u obliku ruže. Prvi način je da ih izrezbarite, a drugi je da mrkvu isiječete na što duže tanke trakice i da te trakice umotate u ruže. Tu su i simpatične jestive ružice i listići koji mogu poslužiti kao dekoracija, ali i deo predjela.

Uz malo truda i strpljenja možete napraviti fantastične dekoracije od mrkve, a ako nemate specijalan nož za rezbarenje voća i povrća, može vam poslužiti i oštar nožić.