Vakumiranje je ujedno i najjednostavniji recept za manje bacanja hrane, ali i uštede.
Zato svakako preporučujemo vakuumiranje hrane, ali morate znati i koja se hrana vakumira.
Vakumiranje hrane jedini je prirodni način za produžetak postojanosti bez utjecaja na izvorno stanje.
Odstranjivanjem kisika iz hrane sprječavate razvoj bakterija koje uzrokuju propadanje, trulež, gubitak okusa i arome.
Da bi kruh bio što svježiji i idući dan, vakumiranje kruha je idealan način da to postignete. Isti postupak vrijedi i za druge vrste hrane, voća i povrća.
Rok trajanja namirnica se u vakumu produži za četiri puta!
Vakumiranje hrane način je za uštedjeti vrijeme i novac te unatoč tome jesti kvalitetnije namirnice.
Stoga evo prijedloga što sve možete vakumirati i koja hrana se vakumira najbolje.
Avokado, razno voće (višnje, maline, jagode, breskve), paprike, šparoge, tikvice, bundeva, mahune, grašak i ostalo.
Vakumirano voće i povrće možete čuvati u frižideru ili ga zamrznuti. Bez obzira koji način odaberete ono će sačuvati svoju svježinu i okus.
Vakumirati možete i ostatke ručka ili večere koje možete pohraniti u frižider za neki drugi dan kao i zamrznuti.
Vakumirajte komade mesa, kao i suhomesnate proizvode koji ovim ne gube na svježini. Vakumirajte meso zajedno sa začinima
Vakumirati možete i orašaste plodove, kao i suhe smokve, tvrde sireve, morsku ribu.
Ribu možete vakumirati i zamrznuti, ona će zadržati svoju svježinu i nakon odmrzavanja.
S aparatom za vakumiranje možete zamrznuti sarmu, filane paprike i slična jela, a isto tako možete pripremiti kombinacije za smoothie pa ih vakumirati da vas spremne čekaju u zamrzivaču.
Svježe začine iz vrta (ružmarin, majčina dušica i sl.) također možete vakumirati i zamrznuti te koristiti po potrebi.
Statistika kaže da otprilike 60% kućanstava ima bačenu hranu iz razloga jer se nije iskoristila u roku trajanja, a s obzirom na to da sada znate koja hrana se vakumira nadamo se da to više neće biti slučaj.