Odmrznuto meso
Naravno da je u redu zamrznuti meso nakon dolaska iz trgovine, no jednom odmrznuto meso najčešće ne valja ponovno zamrzavati. Mogla bi se pogoršati tekstura mesa, ali i potaknuti razvoj bakterija. Dakako, sve ovisi o tome gdje si odmrznula meso. Ako si ga odmrznula u hladnjaku, možeš ga ponovno zamrznuti, no učiniš li to na sobnoj temperaturi ili u mikrovalnoj pećnici, kako neki imaju naviku, bolje je zaboraviti na ponovno zamrzavanje. Posebno oprezna trebaš biti s mljevenim mesom. Ono sirovo može stajati u hladnjaku do najviše dva dana te ga treba iskoristiti što prije. Druga opcija jest da ga staviš u zamrzivač i držiš na najnižoj polici jer zamrznuto može dulje izdržati. A ako si pak skuhala, recimo, umak Bolognese, njega čuvaj u hladnjaku te ga, po mogućnosti, pojedi za dva dana. Vjerujemo da je to itekako moguće.