Knjiga tjedna

Složeni obiteljski odnosi za 4 sestre izvor su frustracija i ozbiljnih osobnih drama

Knjiga 'Najbolja zabava u životu' slojevita je saga o nekoliko generacija čikaške obitelji Sorenson

brooke-cagle-Sy-bpHGSKEs-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

U svom udobnom domu u predgrađu, David i Marilyn četiri desetljeća žive u bračnoj sreći i ljubavi. No skladan roditeljski brak za njihove je četiri već odrasle kćeri, Wendy, Violet, Lizu i Grace, nedostižan ideal, i gotovo provokacija! Složeni obiteljski odnosi izvor su njihovih teških frustracija i ozbiljnih osobnih drama. Svaka se od sestara sa svojim frustracijama bori na svoj način: buntovništvom i kukavičlukom, tajnovitošću i lažima, posrtanjima, ambicijama i rivalstvom.

No, kad se u njihovim životima nakon petnaest godina iznenada pojavi mladi Jonah Bendt, tajni sin jedne od sestara Sorenson posvojen odmah po rođenju, obiteljska dinamika poprima sasvim novi ritam i smjer, a pred čitateljem se rastvara bogat, dramatičan akvarel života jedne nekonvencionalne američke obitelji, prožet trenucima začudne radosti, sreće i nježnosti, ali i dvojbama, strepnjama i ogorčenjem.

Claire Lombardo u ovom nam romanu donosi savršeno iznijansiran ekvilibrij različitih emocija i stanja koji međuljudske odnose čine neiscrpnim vrelom patnje, ali i veselja. Svojim je prvijencem pokazala svu raskoš spisateljskog talenta i opravdala usporedbe književne kritike s velikim Jonathanom Franzenom.

„Kad bi postojao plod književne romanse Jonathana Franzena i Anne Tyler, bio bi to izvrstan prvijenac Claire Lombardo, u kojem sve pršti od zanosa i očaja, od toksičnih, ali snažnih obiteljskih veza… To je roman epskih razmjera – emocionalno, psihološki i pripovjedno.“ - The Guardian

shimmer fallback

Prevoditelj: Ivana Ostojčić
Godina izdanja: 2021

Nakladnik: Sonatina
Format: 150 x 228 mm
Broj stranica: 544 stranica
Uvez: meki
Cijena: 149,00 kn

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.