Kako kreirati stranicu na Facebooku

Stranicu na Facebooku može kreirati svatko, no znate li kako kreirati stranicu na Facebooku?

Kako kreirati stranicu na Facebooku

Kako funkcionira stranica na Facebooku? Stranica je korak k poslovnom računu na Facebooku, odnosno stranicu uglavnom kreiraju poduzetnici, firme i ljudi koji žele promovirati nekakav rad, umjetnički, dizajnerski i sl.

Facebook je društvena mreža, a vaša stranica na njemu funkcionira kao virtualna oglasna ploča, točnije online platforma na koju korisnici dodaju sadržaje koji ih promoviraju. Evo nekoliko osnovnih koraka kako kreirati stranicu na Facebooku.

Facebook stranica funkcionira tako da obuhvaća različite vrste sadržaja, a uglavnom prevladavaju moda, uređenje doma, lifestyle i hrana. Imajte na umu da možete promijeniti kategoriju i ime kasnije. 

Prvi korak kreirati stranicu na Facebooku je registracija. Morate imati vlastiti profil na Facebooku, a onda imate opciju napravi stranicu. Čak nema ograničenja u broju stranica na Facebooku koju možete imati sa svojim profilom.
Možete upravljati njima sami ili ovlastiti još nekoga tko će uz vas biti admin vaše stranice. Njemu ćete dati ovlaštenja koja želite da ta osoba ima.

Čim uđete na profil, nađite gdje vam je ponuđeno da kreirate novu stranicu. Pažljivo odaberite ime stranice, neka bude zvučno i neka govori o tome čime se vaša stranica bavi. Neka bude što kraće i jasnije. Kreirati stranicu na Facebooku je lako, ali treba ju učiniti i privlačnom za pratitelje, a evo i kako.
Sljedeći korak je popunjavanje informacija o stranici, pa ćete trebati upisati svoje osobne podatke i što više detalja o samoj stranici i radu koji promovirate.
Kreirajte naslovnu sliku ili video koja mora privući ljude na nju.
Navedite kategorije koje vas zanimaju.
Ispunite sve informacije o stranici.
Dodijelite uloge na vašoj stranici.

Sada kada znate kako kreirati stranicu na Facebooku, podijelite svoje ideje s prijateljima i počnite angažirati svoju publiku.

Evo nekoliko osnovnih koraka kako kreirati stranicu na Facebooku.