Knjiga tjedna

Imaginarni prijatelj - napeti hororac koji pokazuje da je iskupljenje uvijek moguće

Uzbudljivi roman iz pera autora bestselera Charliejev svijet prava je književna poslastica

Knjiga
Foto: Pexels

Nakladnička kuća Vorto Palabra s ponosom predstavlja novu književnu poslasticu koju će se tek nekolicina odvažiti čitati u gluho doba noći – roman Imaginarni prijatelj.

Autor Stephen Chbosky svojim je prvijencem, romanom Charliejev svijet, u rekordnom roku osvojio književni svijet, a njegovo novo djelo, Imaginarni prijatelj, također se prometnuo u bestseler. Oduševljene recenzije nemoguće je pobrojati, međutim, svi se slažu u jednom: Chbosky nas je potpuno iznenadio, napisao je nešto sasvim drugačije od Charliejeva svijeta, no ništa manje uzbudljivo ili fantastično.

Imaginarni prijatelj pokazuje nam kako nije važno koliko su mračna mjesta na kojima smo bili ili strašne stvari kojima smo svjedočili. Sve je podložno iskupljenju. Ovom uzbudljivom romanu također predstoji i ekranizacija.

Christopher ima sedam godina i tek se doselio u grad. Christopher ima imaginarnog prijatelja…

Samohrana majka Kate Reese nalazi se u bijegu. Odlučna pružiti bolji život sebi i sinu, bježi iz nasilne veze u malu zajednicu Mill Grove u Pennsylvaniji. Iako se čini da je pronašla savršeno mjesto za novi početak, Kate će otkriti kako stravu nije ostavila iza sebe. Njezin sin Christopher nestaje i danima ga nitko neće uspjeti pronaći. Šestog dana sam će uskrsnuti iz šume na rubu grada, neozlijeđen, ali promijenjen. Vratit će se s glasom koji samo on može čuti, s neobičnom misijom koju samo on može izvršiti - u suprotnom ni njegova majka niti itko u gradu neće biti siguran.

Image

Prevoditeljica: Petra Pugar
Godina izdanja: 2021
Nakladnik/proizvođač: Vorto Palabra
Format: 152 x 235 mm
Broj stranica: 644 stranica
Uvez: tvrdi uvez
Cijena: 159,00 kn