Jesi li je pogledala?

Humoristična serija 'Mlađa' u prvi plan stavlja važnost iskrenih ženskih prijateljstava

Dinamična, zabavna i ni na trenutke dosadna serija „Mlađa“ sva će ova prijateljstva testirati na sve moguće načine i u svim mogućim uvjetima

Younger Season 1_High-Res_EP111_IMG02.jpg

Zašto smo se apsolutno svi zaljubili u fantastičnu TV seriju „Mlađa“ („Younger“), holivudskog veterana Darrena Stara? Između ostalog, zato što je stvorio seriju koja se bavi svim onim važnim nam stvarima  zbog kojih smo voljeli pratiti njegovu kreaciju „Seks i grad“, s time da je ovaj posljednji TV uradak, „Mlađa“, u nekim segmentima još zabavnija, šarmantnija i emotivnija serija, pogotovo kada su u pitanju prijateljski i ljubavni odnosi.

Za sve one koji još nisu počeli pratiti  „Mlađu“, evo kratkog uvoda. Naša glavna protagonistica je Liza, 40-godišnja domaćica koja se nakon ružnog razvoda sprema za novi početak. No, okolnosti su se promijenile i povratak na tržište rada, nakon dugogodišnje pauze, predstavlja gotovo nemoguću misiju. Liza je nakon rođenja kćeri odustala od obećavajuće karijere u izdavaštvu te se odlučila u potpunosti posvetiti obitelji i domu. Međutim, brak je gotov, suprug je otišao s mlađom ženom, kći je odrasla studentica i živi u Indiji, a Liza je ostala prepuštena sama sebi i financijskim zavrzlamama koje joj je prepustio bivši muž. Ipak, Liza nije ostala baš posve sama – pored sebe ima najbolju prijateljicu Maggie, koja čini sve da joj olakša taj novi početak.

Prvi korak, naravno, podrazumijeva pronalazak posla. No vremena su se promijenila, a ona mora mnogo toga nadoknaditi. Novi trendovi, društvene mreže, eventi, načini komunikacije i poslovanja, ukratko, internet je donio novo doba i promijenio sve, stvorio je svijet u kojem se najbolje snalaze dvadesetineštogodišnjaci, a isti taj svijet sve starije od 40 doživljava, naprosto, „prestarima“.

U svemu tome Liza već postaje pomalo obeshrabrena, ali odmah uskače Maggie i uz utjehu predloži joj prilično smionu ideju. Za potrebe dobivanja posla, 40-godišnja Liza poslodavcima se treba početi predstavljati kao 26-godišnjakinja na samom početku karijere. Naravno, Liza s lažnih 26 godina odmah dobiva željeni posao u velikoj izdavačkoj tvrtki, no ova „sitna“ laž preokrenut će joj život naopačke.

Image

Iako se glavna ideja i nit vodilja serije vrti oko gledišta da u suvremenom tehnološki i internetski oblikovanom svijetu i društvu ima sve manje mjesta za malo zrelije ljude, u radnji se diskretno, ali uvjerljivo provlači i vječita tema ženskih prijateljstava. I to, u ovom slučaju, prijateljstava koja se stvaraju u različitim formama i događaju na neočekivanim mjestima, a snažno utječu na život i čine ga ispunjenijim, kvalitetnijim i boljim. Na neki način, muškarci su ovdje tek sporedni likovi jer kada zagusti, ove žene se za pomoć i podršku obraćaju jedne drugima jer znaju da su si oslonac.

Najbolja prijateljica Maggie (fantastična Debi Mazar) za Lizu je uvijek tu, i u dobru i u zlu. Pa čak i u trenutku kada Liza, ponesena svojim novim životom ponovne 26-godišnjakinje, zaokupljena novim prijateljima i novim dečkom, počne zanemarivati njihov odnos i dugogodišnje prijateljstvo, Maggie joj to neće uzeti za zlo. Maggie ima razumijevanja, no istovremeno je vrlo iskrena i otvorena pa tako pomaže Lizi da u ovim novim i neobičnim okolnostima ostane stajati čvrsto na zemlji.

Prijateljica s posla Kelsey (glumi je izvrsna Hillary Duff) čuva joj leđa od samog početka poznanstva, kada se Liza tek počinje snalaziti u novom poslovnom okruženju i za nju pomalo zbunjujućim radnim zadacima. Od prvoga dana njih su dvije počele graditi čvrst i prije svega prijateljski odnos. „Mi žene moramo se držati zajedno“ - jedna je od prvih rečenica koje je Kelsey uputila Lizi prilikom upoznavanja, a kako se serija razvijala, doista je nebrojeno puta pokazala da to zaista i misli.

Opaka direktorica Diana (urnebesna Miriam Shor) na prvu ostavlja dojam hladne i stroge šefice s kojom je nemoguće raditi, ali ona itekako cijeni Lizu, ostavlja prostor za pogreške, nove prilike, učenje i napredovanje. Iako uspješna poslovna žena, i Diana se nastoji nositi sa svim svojim nesigurnostima i iako to pokušava sakriti, sa svojih četrdesetak godina pomalo se osjeća ugroženom od mlađe, snažnije i inovativnije konkurencije u okrutnom poslovnom i nemilosrdnom okruženju.

Dinamična, zabavna i ni na trenutke dosadna serija „Mlađa“ sva će ova prijateljstva testirati na sve moguće načine i u svim mogućim uvjetima, počevši od uredskih intriga, saniranja posljedica nepromišljenih noćnih izlazaka, organizacija poslovnih događanja u nemogućim uvjetima i još mnogo, mnogo urnebesnih situacija koje će vas nasmijati do suza.

Izvrsnu humorističnu seriju „Mlađa“, kao i mnoge druge filmske i TV naslove možete pratiti na PLAY Premiumu, dodatnom programskom paketu na RTLplayu.