Gosti puni kritika: 'Kuhana riba! Sirov špinat! Kosti u jelu! Kiseo desert!

Drugi dan druženja iz Makarske i okolice kandidate je ugostila djelatnica u ugostiteljstvu Marela, koja je večeru pripremala u Tučepima.

Marela Janko.PNG

Za svoje je goste Marela pripremila predjelo naziva Morski pijat, glavno jelo Tučepske rolice i desert Jesenski užitak. Predjelo je dobro prošlo, glavno jelo nije oduševilo nikoga, baš kao ni desert koji je svima bio kiseo. Marela je naposljetku dobila 29 bodova i nije uspjela prestići Marina.

shimmer fallback

Domaćica je vesela dočekala goste, nije imala tremu te ih je ponudila domaćom višnjom, rogačem i orahovcem. „Rakije su bile odlične“, komentirala je Andrijana, a potom su svi kušali i suhe smokve koje je domaćica poslužila uz aperitiv.

shimmer fallback

Za predjelo je Marela poslužila paštetu od tune, marinirane kozice, salatu od hobotnice i inćune. Dariju je okus paštete bio dobar dok je Marinu falilo malo žestine. „Kozice mi se nisu svidjele, bile su prekuhane“, rekla je Danijela dok je Andrijani zasmetalo što je bilo previše limuna. „To tako i treba biti jer su marinirane“, dodao je Marin.

shimmer fallback

Lubin punjen mrkvom i celerom uz kelj i krumpir Marela je poslužila za glavno jelo. „Mislim da je ribu trebala dulje peći da dobije onu zlatnu hrskavu boju da se malo odmakne od onog lešo povrća“, rekla je Danijela, a domaćica je gostima objasnila i kako je sve povrće iz njezina vrta. Darijo je komentirao da je povrće trebalo malo više kuhati, a Andrijana dodala: „Špinat je bio sirov!“ Marinu je sve bilo sočno i ukusno, ali komentirao je kako je naišao na nekoliko kosti u jelu.

shimmer fallback

Za kraj večeri domaćica je poslužila tortu od limuna i naranče prema receptu njezine bake. „Malo mi je tvrđi bio biskvit“, rekao je Darijo kad je kušao kolač, Marin je komentirao kako je očekivao kremastiji kolač dok je Andrijani bio previše kiseo.

shimmer fallback

Nakon darova domaćica je otkrila kako im je platila i izlet u Dubrovnik, što je sve ugodno iznenadilo. „Otići u Dubrovnik kao ekipa - to je stvarno super!“ rekao je Marin, a stigao je i harmonikaš pa su svi malo zapjevali. Marela je za svoju večeru najvišu ocjenu osam dobila od Darija kojemu je povrće u glavnom jelu bilo sirovo, a u desertu mu se nije svidio biskvit. Ostali gosti Mareli su dali po sedmicu zato što im se nisu svidjeli glavno jelo i desert, a najkonkretnije je to objasnila Danijela: „Poslije onog jučerašnjeg deserta nemoguće je da bilo koji drugi bude dovoljno dobar, glavno jelo bilo je fijasko.“

shimmer fallback

Sutra kuha Darijo, a hoće li oduševiti svoje goste - ne propustite pogledati od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu'.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.