Gdje i kako je najbolje čuvati banane

Ako želite koristan savjet o tome gdje čuvati banane u nastavku pišemo za vas

Gdje i kako je najbolje čuvati banane

S obzirom na to da su banane voće koje jedemo gotovo svakodnevno, a kupujemo ih jednom tjedno, svaka ideja kako da što duže ostanu ukusne i lijepe dobro dođe pa tako i savjet gdje čuvati banane.

Prvenstveno, važno je znati da se banane sporije kvare ako se razdvoje neposredno iz "grozda". Bilo još bolje da se banane poslože tako da ne dodiruju jedna drugu i da ih se odloži na neko tamno mjesto sobne temperature. Sve je to važno znati prije nego odlučite gdje ćete čuvati banane.

Gdje čuvati banane važno je znati i zbog toga što banane spadaju u tzv. klimakterično voće, a to je voće koje nastavlja dozrijevati i nakon branja. Takvo voće je i breskve, šljive, marelice i sl.
Banane nikako ne smijete držati u plastičnoj vrećici jer će ona zadržati vlagu te pospješiti truljenje voća.
Ako želite da zelene banane što prije dozriju , papirnata vrećica je mjesto gdje treba čuvati takve banane. Ako želite ubrzati proces dozrijevanja u vrećicu dodajte i jednu bananu.
Ako pak želite usporiti dozrijevanje banane, stavite ih dalje od neklimakteričnog voća. Takvo voće su jabuke, naranče, limun i višnje.

Čuvanje banana u hladnjaku stvara oprečna mišljenja pa tako imamo zagovornike teze da hladnjak nikako mjesto gdje treba držati banane, do onih da je to najbolje mjesto za njih.
Hladnjak im definitivno uništi boju pa banane postanu tamne do crne. Sigurno je i to da hladnjak neće utjecati na unutrašnjost banana i da će one ostati lijepe iznutra. Zadržat će i okus i strukturu kakva je bila u trenutku spremanja u hladnjak. 

Ako se i dalje pitate gdje čuvati banane razmislite prethodno da li želite da banane koje ste kupili zadržite u obliku u kojem jesu ili želite da dodatno dozriju.