Voće je jedna od ključnih namirnica zdrave prehrane, no ponekad je izazov očuvati njegovu svježinu. Ne možeš pojesti kilogram jabuka i ananas u dva-tri dana pa bi bilo dobro znati kako voće pravilno skladištiti. Tako će ono dulje biti svježe, a ti ćeš, jedući ga, u tijelo unijeti puno više vitamina i ostalih hranjivih tvari, nego što bi bio slučaj da konzumiraš voće koje je vidjelo i bolje dane.
U nastavku ti otkrivamo na koji načini skladištiti određene vrste voća. Svaka vrsta ima svoja pravila. Jesi li znala da jabuke pospješuju zrenje, a time i truljenje ostalog voća i povrća, odnosno onog koje stoji s njima u košari?
Jabuke
Kao što smo spomenule u prethodnoj rečenici, jabuke su vukovi samotnjaci u svijetu voća. Razlog je taj što jabuke ispuštaju biljni hormon etilen koji potiče dozrijevanje. Zato ih drži odvojeno. Najbolje bi bilo u pretincu predviđenom za voće u hladnjaku ili na suhom i hladnom mjestu u smočnici. Na taj način bit će ti svježe mjesec-dva.