Limunada s jagodama i čajem od hibiskusa
Priprema:
Prvo u posudi pomiješaj 50 g šećera s 50 ml vode. Zagrij da se sav šećer rastopi pa ostavi smjesu da se potpuno ohladi. Zatim pripremi čaj s 500 ml vode i 2 vrećice i to tako da vrećice stoje u vodi najmanje 30 minuta. Za to vrijeme nareži jagode, stavi ih u zdjelu, dodaj im listiće mente i sve dobro pomiješaj s još 25 g šećera. Stavi zdjelu s jagodama i mentom iznad posude s kipućom vodom i zagrijavaj ih 15 minuta dok ne otpuste sav svoj sok. Zatim procijedi jagode kroz cjedilo. Pomiješaj u vrču čaj, sok od jagoda i iscijeđeni sok limuna te sve skupa dobro ohladi u hladnjaku. Pred posluživanje u tekućinu dodaj još listića mente, kriške limuna i jagoda.
Sastojci:
- 1/2 kg jagoda
- 75 g šećera
- 2 vrećice čaja od hibiskusa
- 550 ml vode
- 1-2 limuna (50-100 ml soka)
- 10-ak listića mente