Poznaješ li ti neku osobu koja nije ljubitelj cheesecakea? Mi ne! I baš zato ti danas donosimo odličan recept za malo izmijenjeni klasični kolač od sira, ali ovog puta u zimskoj varijanti s omiljenim nam začinom - cimetom.
Sastojci
Priprema
Stavi sve suhe sastojke (medenjake, đumbir, sol) u blender i miješaj dok ne dobiješ finu, mrvičastu smjesu. Dodaj maslac i ponovno miksaj dok ne dobiješ konzistenciju finog tijesta. Podnožje kalupa za tortu od 26 cm obloži papirom za pečenje i utisni tijesto u dno kalupa, zbijajući ga lopaticom. Ostavi u zamrzivač da se ohladi dok pripremaš nadjev.
Za punjenje dodaj sve sastojke za kremu u blender (indijske oraščiće, krem sir, javorov sirup, sok limuna, jogurt, ekstrakt vanilije, kokosovo ulje, mljeveni cimet, đumbir i narančinu koricu). Miksaj nekoliko minuta dok smjesa ne postane potpuno glatka i kremasta, bez grudica. Prebaci fil u kalup za torte. Stavi tortu u zamrzivač da se stisne na minimalno 6 sati ili preko noći.
Izvadi cheesecake iz kalupa dok je još zamrznut. Kako bi napravila preljev za kremu, dodaj kokosovo mlijeko, javorov sirup i ekstrakt vanilije u zdjelu i dobro sve umuti dok se ne sjedine sastojci. Premjesti smjesu u hladnjak dok se ne sjedini, na 30 minuta do sat vremena. Vrh torte namaži kremom i još malo ohladi. Ukrasi po želji i posluži.
Savjet
Kada se tvoj cheescake ohladio, možeš ga dodatno posuti mrvljenim medenjacima ili keksićima s đumbirom. Tako ćeš ga istovremeno dekorirati, ali mu dati i dodatnu dozu hrskavosti i okusa.