Tjestenina puttanesca
Tjestenina alla puttanesca nastala je u Napulju sredinom prošlog stoljeća i očarala Talijane, ali i ostatak svijeta. Priprema se od tradicionalnih talijanskih namirnica, a ukoliko ovo jelo pripremiš s integralnom, umjesto tjesteninom od bijelog brašna, dobit ćeš zdravo jelo koje obiluje hranjivim tvarima i vlaknima pa će te zasititi i pomoći ti skinuti kilograme. No, i dalje je riječ o tjestenini i ne pretjeruj s količinom.
Sastojci
- integralna tjestenina
- 2 režnja češnjaka
- fileti inćuna u ulju, 3 komada
- žličica kapara
- crne masline
- pelati narezani na kockice (2-3)
- papar
- svježi peršin
- maslinovo ulje
Postupak
Skuhaj tjesteninu al dente. Na sitno nasjeckaj kapare, inćune i masline ili ih usitni u sjeckalici (ugrubo). Na sitno nareži pelate. Na maslinovom ulju kratko poprži češnjak narezan na ploskice. Pazi da ti ne zagori. Dodaj mu inćune, masline, kapare i pelate te dinstaj na laganoj vatri. Kada je tjestenina gotova, ocijedi je i pomiješaj s umakom. Dobar tek!