Ukusne, a ne debljaju

Ukusne i zdrave: Savršene večere od kojih se nećeš udebljati

Izbalansirana i kvalitetna prehrana najbolje je što možeš priuštiti svome tijelu, a osim što ćeš time poboljšati zdravlje, poradit ćeš i na figuri. Zato ti donosimo 3 recepta za zdravu večeru

sander-dalhuisen-xIDf1bUYCf8-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Tjestenina puttanesca

Tjestenina alla puttanesca nastala je u Napulju sredinom prošlog stoljeća i očarala Talijane, ali i ostatak svijeta. Priprema se od tradicionalnih talijanskih namirnica, a ukoliko ovo jelo pripremiš s integralnom, umjesto tjesteninom od bijelog brašna, dobit ćeš zdravo jelo koje obiluje hranjivim tvarima i vlaknima pa će te zasititi i pomoći ti skinuti kilograme. No, i dalje je riječ o tjestenini i ne pretjeruj s količinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • integralna tjestenina
  • 2 režnja češnjaka
  • fileti inćuna u ulju, 3 komada
  • žličica kapara
  • crne masline
  • pelati narezani na kockice (2-3)
  • papar
  • svježi peršin
  • maslinovo ulje

Postupak

Skuhaj tjesteninu al dente. Na sitno nasjeckaj kapare, inćune i masline ili ih usitni u sjeckalici (ugrubo). Na sitno nareži pelate. Na maslinovom ulju kratko poprži češnjak narezan na ploskice. Pazi da ti ne zagori. Dodaj mu inćune, masline, kapare i pelate te dinstaj na laganoj vatri. Kada je tjestenina gotova, ocijedi je i pomiješaj s umakom. Dobar tek!

4/4